După cumulul de funcții, rectorul-președinte-de-academie, Ioan Aurel Pop, va avea un câștig anual fabulos

În sfârșit am aflat și noi ce înseamnă pentru buzunarul domnului Ioan Aurel Pop faptul că senatorii UBB au decis ieri că e cazul să facă o “aliniere a Cartei UBB la legislația națională”: domnia sa va câștiga un salariu anual de peste 500.000 de lei ca președinte al Academiei Române și Rector în continuare al Universității Babeș-Bolyai.

“Eu am vrut să îmi ofer demisia, iar Senatul a zis 'nu', pentru că trebuie să vadă care este binele universităţii. (…) Voi rămâne oficial rector”, a declarat Pop.

Ioan Aurel Pop a încasat anul trecut un salariu de 271.143 lei ca profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai al cărui rector este din 2012, la care a adăugat peste 150.000 lei pentru calitatea de membru al Academiei Române, de membru al Filialei Cluj-Napoca a Academiei și din indemnizație de merit tot de la Academie. În total, pe 2017 Ioan Aurel Pop a câștigat 424.491 lei, venit anual. Pe lângă banii din salariu, Ioan Aurel Pop are economii și bani plasați în investiții în sumă totală de aproape 2 milioane de lei.

CITEȘTE: Declarația de avere a lui Ioan Aurel Pop

Statutul Academiei Române prevede că funcția de președinte al Academiei Române este asimilată cu funcţiile de demnitate publică și este retribuită cu indemnizaţie la nivel de ministru. Ceea ce înseamnă că Ioan Aurel Pop va primi un salariu lunar, ca președinte al Academiei Române, de 19.950 lei.

Anual, Ioan Aurel Pop va încasa un salariu de 239.400 lei ca președinte al Academiei Române. Dacă adăugăm doar salariul de la UBB (271.143 lei), ajungem la un total de 510.543 lei pe care noul președinte al Academiei îl va câștiga din cumulul funcțiilor.

Mai multe detalii cu privire la subiect: AICI

 

Comentarii

Claudia

25.04.2018 21:23

E clar că omul se sacrifica pe altarul UBB și Academiei!Totuși, când zici "academician", asta înseamnă un titlu la care ar trebui să aspire doar personalitățile "grele", cu activitate de cercetare serioasă, cu cărți valoroase, personalități care au schimbat ceva, într-un domeniu, care au împins societatea sau o ramură a  științei înainte. Ăsta ce a făcut? Prin ce e cunoscut pe plan național și internațional???Chiar se demonetizează totul, totul în țara asta?

hater

26.04.2018 11:00

Claudia, eu zic ca prea repede te grabesti sa arunci cu piatra. Mai documenteaza-te putin despre cel pe care il critici, vezi ce activitate stiintifica are, citeste / asculta cateva interviuri cu el si o sa ai o surpriza, crede-ma.

Marius

26.04.2018 18:37

Marea surpriza stimate Domnule Hater va apare daca luati lista doctoranzilor pe care ia promovat Dl Rector in ultimii 15 ani si temele promovate. Acoloe  esenta. Nu au nimic national si patriotic. Iar daca face declaratii, ce e val ca valul trece. Nu va ramane din noi nimic ca din Sarbi, daca mergem pe calea aceasta.Articolul era despre bunul simt de a nu cumula doua functii care nus e cumuleaza nici intr-un stat democratic din lume. ;-(

Adauga comentariu