După cum Ziar de Cluj a scris în 2019, Daniel Buda, chiriaş pe viaţă la primărie, plătește doar 13,80 lei chirie pe cabinetul de europarlamentar situat în centrul orașului

După cum scria Ziar de Cluj în 2019, imediat după alegerile europarlamentare, Daniel Buda a ajuns un fel de chiriaș pe viață al Primăriei lui Boc şi plăteşte, în buricul târgului, o sumă INCREDIBIL de mică, deși primește de la Parlamentul European 4.300 euro pentru chiria cabinetului parlamentar.

CITEŞTE: Daniel Buda, chiriaș pe viață la Primărie, în buricul târgului. Plătește o sumă INCREDIBIL de mică, deși primește de la Parlamentul European 4.300 euro pentru chiria cabinetului parlamentar

Daniel Buda are cabinetul de europarlamentar în Piața Unirii. Îl are de la alegerile câştigate în 2014. În mai 2019, după ce a câștigat un nou mandat, a solicitat prelungirea contractului, care i-a și fost aprobată.

„Cu ocazia alegerilor din data de 26 mai 2019, domnul europarlamentar Buda Daniel a fost reales în Parlamentul European, astfel începând cu data de 02 iulie 2019 a început un nou mandat pentru a noua legislatură. La data de 05.06.2019, domnul Buda Daniel a solicitat autorității locale prelungirea termenului contractual. În vederea analizării prelungirii termenului de locațiune, s-au întreprins demersuri cu privire la verificarea îndeplinirii obligațiilor contractuale, respectiv a fost certificat faptul că locatarul nu figurează cu restanțe, conform situației de plăți. Solicitarea a fost analizată în cadrul Comisiei mixte pentru spații cu altă destinație, în ședința din data de 05.11.2019, care reținând datele prezentate, a decis prelungirea termenului contractual, până la încetarea mandatului de europarlamentar”, se arată în proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului.

Chiria este calculată conform Hotărârii Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca nr. 238/2009 și se modifică lunar, conform ratei inflației, sumă ce se va regăsi în facturile lunare emise. Astfel, Daniel Buda plătește doar 13,80 lei pe lună.

Adauga comentariu