Dupa Cluj-Napoca si Florestiul isi duce gunoaiele la Oradea. Cand vor creste tarifele si la Floresti?

Inchiderea rampei de la Pata Rat a facut ca activitatea firmei care ridica gunoaiele din cea mai mare comuna a tarii, Floresti, sa fie afectata. Programul de ridicare a deseurilor nu a mai putut fi respectat ca urmare a transportarii acestora la rampa de la Alba-Iulia, iar florestenii au reclamat in repetate randuri mirosurile insuportabile emanate. De luni, Quatro Eco Salub, operatorul care deserveste Florestiul, va transporta resturile menajere la Oradea pentru urmatoarele 3 luni, iar daca situatia depozitarii la nivelul judetului Cluj nu se va solutiona preturile pentru ridicarea gunoiului menajer ar putea creste dupa modelul din Cluj-Napoca.

Masinile operatorului de salubritate Quatro Eco Salub care deserveste comunele Floresti, Gilau, Capusu Mare si Maguri Racatau pierdeau mai bine de patru ore cu deplasarea deseurilor la Alba Iulia. Acest lucru a dat peste cap programul ridicarii gunoaielor de la populatie, fapt ce a determinat nemultumirea cetatenilor. De luni deseurile florestenilor vor fi transportate la Oradea pe o distanta mult mai mare, ceea ce cu siguranta va ingreuna activitatea ridicarii gunoiului.

Quatro Eco Salub si-a inceput activitatea in luna iunie 2009, in urma castigarii unui proiect finantat prin programul Phare 2005-CES si are ca actionari primariile celor patru comune, motiv pentru care populatia nu va fi afectata in mod direct de costurile transportului deseurilor la Oradea. Cu toate acestea primarul comunei Floresti, Horia Sulea, a declarat azi pentru Ziar de Cluj ca tarifele actuale la deseuri pentru populatie vor putea fi suportate de la bugetul local cel mult 6 luni de acum incolo. Totodata, edilul crede ca daca nu se va gasi o solutie la nivel judetean populatia va fi afectata incepand de anul viitor, cand ar putea exista o crestere de tarife si la nivelu comunelor si care activeaza quatro Eco Salub..

“Azi si maine resturile menajere ale florestenilor sunt duse la Alba Iulia. De luni deseurile vor fi duse la Oradea. Referitor la situatia modificarilor de tarife de la Cluj-Napoca la noi este cazul deocamdata. Firma care se ocupa de ridicarea gunoaielor nu este cu capital privat cum sunt cei doi operatori de la Cluj-Napoca si care au cerut majorarea tarifelor pentru populatie de catre primarie. Inca ne permitem sa tinem tariful actual de 6 lei. Problema este ca firma Eco Salub are de recuperat de la populatie sume importante, dar, repet, ne permitem sa sustinem inca cel putin 6 luni costurile de transport la Oradea, dupa care vom vedea ce se intampla. Este posibila o crestere a tarifelor, insa nu prea curand. Vom vedea dupa analiza costurilor in lunile care urmeaza ”, a declarat primarul Horia Sulea.

Adauga comentariu