După ce a scăpat de Tămaş, Alin Tişe are alt director în colimator

Zilele lui Viorel Găvrea la coducerea Tetarom par a fi numărate.  După ce a reuşit să îl destituie pe Daniel Tămaş de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Alin Tişe a luat în colimator un alt director de serviciu subordonat Consiliului Judeţean Cluj. Se pare că urmează un război de uzură între Alin Tişe şi Viorel Găvrea, directorul Tetarom. 

În şedinţa de vineri a CJ, Alin Tișe a tunat și a fulgerat afirmând că este inadmisibil ca forul județean să discute bugetul Tetarom, iar directorul Viorel Găvrea să nu fie prezent la ședință. Subtil, Tişe le-a sugerat directorilor care „au obosit” să renunțe la funcția pe care o dețin, afirmând că el nu mai dorește să fie lingător de mână. Cu alte cuvinte, i-a fost solicitată demisia directorului Viorel Găvrea. Lipsa directorului Tetarom  de la ședința de Consiliu Județean de vineri, a fost considerată de Alin Tișe, președintele CJ Cluj, drept o lipsă de respect față de toți consilierii județeni şi a ţinut să menţioneze că nimeni nu este de neînlocuit.  Ce a uitat Alin Tişe să le spună consilierilor prezenţi la şedinţă este faptul că Viorel Găvrea a lipsit motivat. 

“Cred că ar trebui să punem capăt la acest mod de a ne raporta la societățile noastre. Este inadmisibil ca noi să discutăm bugetul societății, oricare ar fi aceea, și să nu avem directorul prezent. Este lipsă de respect față de noi toți. Ne întrebați de ce este chemat directorul să dea raportul? Pentru simplul motiv că acesta este raportul între o societate și cei care tutelează aceste societăți (CJ Cluj este acționar unic la SC Tetarom SA, societate care încasează chiriile de la parcurile industriale). Nemaivorbind de salariile pe care le au dânșii (directorii) la aceste societăți. Ni se prezintă un stat de funcții, iar noi suntem obligați să votăm pentru că așa vor ei? Apropo de directori care sunt în funcții de 10 - 15 - 20- de ani. Ei consideră că sunt susținuți politic.Dacă vrem în continuare să fim niște lingători de mână pentru că așa vrea directorul x sau y așa vom rămâne. Eu nu mai doresc să fiu lingător de mână. Cei care au obosit, dintre directori, sau nu mai consideră că este important pot să lase pe alții. Nimeni nu este de neînlocuit”, a afirmat Alin Tişe în plenul şedinţei. 

Directorul Tetarom a lipsit motivat fiind plecat în delegaţie în SUA, unde a semnat un protocol de colaborare ce vizează activităţile din cadrul Parcului Tehnologic Tetapolis, centru  organizațional și intelectual pentru industria științifică. Cu alte cuvinte, Găvrea a reprezentant interesele judeţului la cel mai înalt nivel. Se pune întrebarea ce era mai important: prezenţa la şedinţa de vineri pentru a satisface orgoliul lui Tişe sau semnarea memorandului ce vizează dezvoltarea judeţului? Mai mult decât atât, pentru plecarea lui în Statele Unite, Viorel  Găvrea şi-a cerut voie de la Tişe, deci deplasarea nu putea fi făcută fără ca preşedintele CJ Cluj să fi luat la cunoştinţă, din moment ce plecarea în delegaţie s-a făcut cu aprobarea acestuia. 

“Luni, 27 martie, în Seattle (SUA) a fost semnat un "Memorandum de înțelegere" (Memorandum of Understanding) de către asocierea Tetarom UTCN, Primăria municipiului Cluj-Napoca și American Council on Education. Obiectivul colaborării vizează activitățile din cadrul Parcului Științific și Tehnologic Tetapolis, centru organizațional și intelectual pentru industria științifică. Proiectele se vor axa pe încurajarea inițiativelor de dezvoltare economică și educațională regionale, între Statele Unite ale Americii și România. Acest lucru va fi posibil prin dezvoltarea unei platforme de networking și colaborare între SUA și Parcul Științific și Tehnologic. Promotorii acestui memorandum au fost dl. Viorel Gavrea Viorel și dl. Octavian Fodor de la Tetarom, iar discuțiile au fost demarate anul trecut”, a anunţat viceprimarul  Dan Tarcea pe pagina personală de Facebook.  

 

Comentarii

Mihai Greabu

03.04.2017 14:35

D-stra ce credeti, trebuie schimbat d-l Gavrea sau nu? Doar de curiozitate...

Horea Florea

03.04.2017 19:30

Tise ar trebui să rezolve rahatul de la CMID ! Să lase textele și să rezolve rahatul pe care l-am făcut praștie.

Adauga comentariu