După ce s-a renunțat la obligația de a purta masca, se pare că se poate renunța și la testul Covid

UPDATE: Poliția confimă că o femeie a sustras brățările care atestă un rezultat negativ al testelor covid, dintr-un centru de testare din Cluj-Napoca. Persoana prezentată în materialul nostru a fost identificată și trasă la răspundere, alegându-se cu dosar penal: 

„În cursul zilei de astăzi, 10 septembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca -Secția 1 Poliție au demarat verificări, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanților festivalului Untold, despre faptul că, pe o platformă de socializare online, a fost observat un anunț prin care o persoană de sex feminin a pus spre vânzare brățări de triaj epidemiologic, pentru persoane testate negativ cu virusul Covid-19.

Au fost derulate cu operativitate activități, fiind identificată persoana care ar fi pus spre vânzare brățările nedestinate comercializării, constatându-se faptul că acestea ar fi fost sustrase de la Centrul de testare al virusului Covid-19, situat pe strada Splaiul Independenței, din municipiul Cluj-Napoca.

Sunt continuate cercetările privind săvârșirea infracțiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal”, confirmă IPJ Cluj.

 

Prima zi de festival a confirmat că povestea de PR cu purtarea măștii în interiorul perimetrului în care se desfășoară UNTOLD a fost o minciună totală. Culmea, le-au mai rămas două mituri: cel cu ”nu poți să intri fără certificat de vaccin” și cel cu ”nu poți să intri fără test Covid”. 

Pe rețelele de socializare a circulat un anunț cu un teanc de brățări albastru-deschis, care s-ar oferi în momentul în care participanții nevaccinați și-ar efectua testul rapid Covid. Autorul anunțului arăta că vinde aceste brățări cu 40 de lei bucata, dat fiind că un astfel de test costă între 40 și 70 de lei. 

Mai mult, aceeași persoană vinde și bilete pentru ziua 3 si ziua 4 de festival, la 300 bucata. 

Ne întrebăm, cum se poate ca cineva să intre în posesia a zeci de brățări care să ateste rezultate negative la teste covid, ca ulterior să le vândă ”la negru”.

 

Adauga comentariu