După ce a rezolvat toate problemele Clujului în pandemie, Primăria lui Emil Boc cheltuiește 100 000 de euro pentru organizarea unui meci de tenis România – Italia

În plină pandemie, după ce a rezolvat toate problemele Clujului (a achiziționat suficiente locuințe sociale, a renovat și extins spitalele orașului, a construit suficiente creșe, grădinițe ș.a.m.d.), Primăria Cluj-Napoca investește aproximativ 100 000 de euro pentru organizarea, în luna aprilie, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, a meciului România – Italia, contând pentru Grupa Mondială a „Bilie Jean King Cup”, noul nume sub care se desfășoară Fed Cup.

Finanțarea acestei competiții este motivată prin faptul că meciul reprezintă „una dintre cele mai însemnate modalități de promovare a municipiului nostru pe plan intern și internațional”, adică exact ceea ce ne interesează pe noi la Cluj, să creștem imaginea orașului. Nu contează că traversăm o pandemie, că meciul oricum sunt șanse mari să se desfășoare în luna aprilie fără spectatori, important e că va aduce beneficii mari de imagine. Orașului și primarului Emil Boc.

Adevăratele priorități ale Clujului, pe timp de pandemie

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 22 februarie, la punctul 57, găsim „hotărârea privind alocarea sumei de 475 000 de lei, de la bugetul local, pentru organizarea în municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, a meciului de tenis, contând pentru Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, aprilie 2021”.

Prin articolul 2 al HCL, „se împuternicește Primarul municipiului Cluj-Napoca să încheie, cu Federația Română de Tenis, un parteneriat de colaborare, în vederea organizării în cele mai bune condiții a acestei competiții internaționale”.

În referatul de aprobare al primarului Emil Boc, în calitate de inițiator, se precizează faptul că Federația Română de Tenis, printr-o adresă scrisă, și-a exprimat dorința de a organiza, în municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, această competiție internațională.

„Considerăm că prezența în Cluj-Napoca a unei competiții de asemenea anvergură (Fed Cup) precum și a unor nume mari din tenisul mondial, Simona Halep (2WTA), Patricia Țig (56 WTA), Ana Bogdan (96 WTA), Irina Begu (74 WTA) – echipa României, dar și a reprezentantelor echipei naționale a Italiei, Camila Giorgi (79 WTA), Martina Trevisan (89 WTA), Jasmine Paolini (95 WTA) și Elisabetta Cociaretto (126 WTA), reprezintă una dintre cele mai însemnate modalități de promovare a municipiului nostru pe plan intern și internațional”, scrie primarul Boc în referatul de aprobare.

Întâlnirea România – Italia din cadrul ”Billie Jean King Cup” va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 16-17 aprilie 2021, cel mai probabil, fără spectatori prezenți în sala cu o capacitate de până la 10 000 de locuri.

Primăria Cluj-Napoca își asumă obligația de a susține financiar organizarea competiției cu suma de 475 000 de lei (din bugetul local), dintr-un buget total  necesar organizării acestui eveniment, în valoare de 959 423 lei. Adică, jumătate din sumă.

În propunerea de buget sunt incluse cheltuieli cu cazarea participanților, cu masa, transportul, amenajarea arenei și a terenului, cu echipamentul sportiv - ținuta oficială, cu marketingul și promovarea, asistența medicală, cheltuielile de personal și cheltuieli neprevăzute.

 

Adauga comentariu