După ce poliţiştii locali îşi termină programul, în oraş se parchează ca în junglă

Între 8 şi 16, când încă mai întâlnim câte un poliţist local rătăcit pe străzile oraşului, şoferii mai au grijă, cât de cât, pe unde-şi lasă maşinile. Mai cu o roată pe pista pentru biciclişti, mai cu două pe trotuar, mai "fură" puţin din intersecţie, dar măcar nu sunt ostentativi.

După 16.30, când localii sunt în drum spre case şi soarele începe să apună, şoferii clujeni parcă uită de orice dâră de bun-simţ.

Deja a început febra cumpărăturilor, oraşul e sugrumat de trafic, iar fiecare fulg sau strop de ploaie parcă îi fac pe conducătorii auto s-o ia razna, uitând de regulile elementare.

Strada Regele Ferdinand e doar unul din zecile de exemple pe care le-am putea oferi.

În faţa magazinului Central, unde au fost desfiinţate cele câteva locuri de parcare pentru a se face loc autobuzelor, conducătorii auto uită şi de semne, şi de bun-simt, şi de reguli. Avariile clipesc în voie şi câte o jumătate de oră, până îşi fac oamenii cumpărăturile. Şi pe trotuar, şi pe carosabil. Practic, se poate circula pe o singură bandă.

"Ştiţi că e parcare sub complexul comercial?" - am pus această întrebare mai multor şoferi care au parcat şi au fugit.

"Stau doar 5 minute" a fost cel mai des întâlnit răspuns. Ni s-a mai spus "nu încurc pe nimeni", dar şi "vezi-ţi de treaba ta".

Comentarii

Dragoș

06.12.2016 13:11

Recomandare: când mai faceți astfel de reportaje să îi și filmați pe acești giboni. Poate ar fi mai eficient ca să li se facă rușine când lumea va vedea măsura nesimțirii lor, și pe viitor o să se gândească de două ori dacă să mai aibă așa tupeu sau să îi respecte pe ceilalți.

Adauga comentariu