După ce Pădurea Hoia-Baciu a ajuns plină de cioturi, autoritățile s-au autosesizat

După lungi amânări, tema defrișărilor ilegale din Pădurea Hoia-Baciu pare să fi ajuns în atenția autorităților. Reprezentanții Regiei Naţionale a Pădurilor au anunţat recent verificări în cazul tăierilor masive de copaci din Pădurea Hoia–Baciu. Însă instituția responsabilă pentru anchetarea acestui caz rămâne deocamdată necunoscută.

Directorul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a declarat recent, că va solicita autorităților din Cluj să vadă cine are competenţă să facă verificări în cazul tăierilor masive de copaci din Pădurea Horea-Baciu şi din Poiana Rotundă, întrucât este vorba de o pădure privată.


„Am văzut şi eu situaţia din Pădurea Baciu. Este o pădure privată şi am să cer date celor de la Cluj să vedem dacă este pe competenţa mea sau dacă este pe autoritate, dacă este într-un ocol de regim silvic”, a declarat Gheorghe Mihăilescu.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a precizat, de asemena, că va cere corpului de control să verifice în teren dacă suprafaţa este cea care se regăseşte şi în acte.

„Ministrul Mediului aprobă conform legii amenajamentele silvice, acesta fiind documentul care reglementează administrarea suprafeţelor de păduri. (...) S-a terminat perioada în care autoritatea, ministrul sau, prin delegare de atribuţii, secretarul de stat, mai semnează acest tip de documente ca primarul. Adică, se fac controale inopinate”, a declarat ministrul Ioan Deneș.

Pădurea Hoia-Baciu din Cluj este recunoscută datorită fenomenelor paranormale descrise de unii vizitatori, care au inclus-o în topurile locurilor bântuite. Poiana Rotundă de aici ar putea deveni însă şi ea doar o legendă, dacă tăierile de copaci vor continua.

Ziar de Cluj a scris în repetate rânduri despre modul în care autoritățile clujene au pasat problema defrișărilor ilegale de la unii la alții: de la cele locale la cele județene.

CITEȘTE ȘIPădurea Hoia-Baciu, defrișările sunt de neoprit: “Deși am semnalat dezastrul, autoritățile n-au reacționat cu nimic” 

Deși autorităților li s-a adus la cunoștință situația Pădurii Hoia, acestea au continuat să amâne orice intervenție sau măcar să dezbată public măsurile care se impun de urgență în acest caz. 

CITEȘTE ȘIPădurea Hoia dispare încet dar sigur. Boc și Tișe se prefac că nu văd nimic


Adauga comentariu