După ce o echipă a NCN și Ziar de Cluj a filmat asfaltarea doar pe jumătate a unei străzi din zona I a municipiului Cluj-Napoca, muncitorii au spălat putina!

Ziar de Cluj a semnalat o situație ridicolă în zona I a municipiului Cluj-Napoca, unde o stradă se asfaltează doar pe jumătate!  Este vorba despre strada Iuliu Coroianu 14-16, adiacentă cu strada Traian, unde Primăria asfalta și făcea borduri, în urmă cu două zile, doar pe o jumătate de capăt de stradă, lăsând cealaltă jumătate în continuare așa cum era, un drum de pământ ca cele mai insalubre ulițe!

Fostul consilier local, Teo Peter, a explicat pentru Ziar de Cluj neregulile privind asfaltarea pe jumătate a acestei străzi:

„Este un capăt de stradă de 40 de metri, Iuliu Coroianu, care figurează ca asfaltată, în mod normal, în evidențele Primăriei, dar nu a fost asfaltată niciodată!

De mai bine de 9 ani am făcut demersuri pentru a fi asfaltată această stradă, m-am bucurat să văd că lucrările au început și am aflat stupefiat că lucrările se vor opri la jumătatea străzii și nu am înțeles din ce motiv! De la Primărie mi s-a spus că nu se știe dacă strada este în domeniul public. Sigur este în domeniul public și, dacă nu ar fi așa, întrebarea mea este: atunci, de ce au început lucrările pe această stradă, dacă nu se știe că este în domeniul public?!

Am solicitat dispoziția de lucrări, nu mi s-a arătat, mi s-au dat după aceea alte explicații, cum ar fi că trebuie să existe și o lucrare de legătură cu străzile adiacente, strada care s-a asfaltat fiind strada Traian. După știința mea, aceste lucrări adiacente se efectuează pe o distanță de 3, maximum 5 metri, așa cum și domnul Cristi Sas, șeful lucrărilor, mi-a spus că, într-adevăr, pe dispoziție există doar 5 metri de intrare adiacentă cu asfaltatul, ori, ceea ce vedem este mult mai mult, și atunci, întrebarea mea este următoarea: oare de ce se asfaltează până la colțul casei vecinului meu doar, și nu se asfaltează toată strada?

În mod normal, dacă această stradă Iuliu Coroianu nu ar fi fost prinsă și nu ar exista dispoziție de asfaltare, ar fi trebuit să se oprească lucrările la 3 metri sau la 5 metri adiacent străzii Traian sau ar trebui să fie făcută toată. Așa ceva nu am mai pomenit! În anul 2017, în centrul Clujului, zona I, plătim impozite de zona I, avem o stradă care nu este asfaltată! Un capăt de stradă, mai exact! Iar în momentul în care te bucuri că, uite, totuși cineva face ce trebuie, afli că de fapt se asfaltează doar jumătate de stradă! Mie nu mi se pare normal! În acest moment, pe acest capăt de stradă sunt 3 case! Se asfaltează doar în dreptul primei case! Este cel puțin ridicol!”

După ce o echipă a NCN și Ziar de Cluj a filmat, în urmă cu două zile, lucrările care se efectuau pe acest capăt de stradă, muncitorii au plecat și duși au fost! Teo Peter, locatar pe strada Iuliu Coroianu, a declarat astăzi pentru Ziar de Cluj că lucrările au fost sistate imediat ce echipa NCN a plecat de la fața locului:

„Nu mai lucrează, gata, au sistat de când ați venit, nu au mai făcut! După ce ați plecat, au venit, mi-au bătut în geam, că în următoarea zi o să vină comisie de la Primărie și de la RADP, ca să vadă dacă se poate asfalta strada, să stau pe acasă! Nu a mai venit nimeni! Dar și ei au plecat atunci! După ce ați venit cu filmarea nu au mai făcut nimic, numai chiar la intrare au mai pus niște pietriș și l-au dat un pic cu cilindrul și atât! Au dispărut! Nu au mai pus nici asfalt, nici nimic! 

Ideea e că ei s-au cam speriat și au lăsat lucrarea la nivelul acesta, au mai pus niște pietriș și au plecat! Probabil, urmând să vadă ce o să fie, până unde vor pune asfaltul acum! Dacă i-am prins așa, probabil vor pune numai 5 metri, cât era în proiect. Sau, poate o vor face toată, ceea ce ar fi de dorit, pentru că, de fapt, asta ne dorim! 

De două zile au fost sistate lucrările, nu s-a mai asfaltat nici măcar jumătate! Și-au luat jucărelele și au plecat rapid! Poate vin mai încolo, nu știu! Poate așteaptă să vină comisia, dacă nu au ajuns ieri, poate vin astăzi! Cert este că nu mai lucrează! Este clar că i-am deranjat, era evident că nu era corect ce se întâmplă! E o stradă în centrul Clujului, care nu e asfaltată! Și, chiar și când se poate face, uite că nu vor să o facă! Mie mi se pare absurdă situația! Trebuia, în clipa doi, să vină să asfalteze tot, fără discuții! Avem stradă neasfaltată! Hai să o facem repede! Sunt 40 de metri de stradă! Dacă nici asta nu știm să facem…”

Ziar de Cluj a semnalat Primăriei Cluj-Napoca, pe cale oficială, neregulile privind asfaltarea străzii Iuliu Coroianu, cerând explicații pentru lucrurile care par ieșite din sfera legalității. Vom reveni cu răspunsurile municipalității. 

Adauga comentariu