Dupa campanie, multi comercianti nu se mai arata. Primaria emite autorizatii stradale dupa cum bate vantul

Aproape 70 de comercianti stradali au primit, pentru luna mai, luna electorala, autorizatii de la Primaria Cluj-Napoca sa vanda, pe strazi sau in parcuri, flori, inghetata, racoritoare, cafea, vata de zahar, popcorn sau produse fast food. Odata cu agitatia electorala a disparut, insa, si bunavointa municipalitatii in a-i ajuta pe comercianti.

Pentru perioada 28 aprilie – 1 iunie s-au emis 67 de abonamente provizorii. A fost perioada in care cei care asteptau de luni bune sa primeasca autorizatie de la Primarie au si primit hartia mult dorita. Coincidenta sau nu, aceea a fost si perioada legala de campanie electorala pentru alegerile europarlamentare.

Zilele acestea, insa, prea putini dintre cei care au primit autorizatie luna trecuta se afla in legalitate. Primaria s-a razgandit in ceea ce-I priveste si nu toti se mai incadreaza in standardele municipalitatii. In acest caz se afla atat cei care vand cafea pe strazi, dar si cei ce comercializeaza porumb fiert sau sucuri.

“M-au chemat doar sa platesc taxa, dar autorizatie noua nu am primit”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, unul dintre acestia.

Pe langa cei 67 de comercianti stradali, altii aproape 300 au primit aprobare pentru gherete, dulapuri  si cabinete stradale, cabine telefonice ori tarcuri incepand cu 1 ianuarie si pana in 31 decembrie.

Adauga comentariu