După aproape zece ani de amânări, Inspectoratul Școlar Județean are un sediu nou

După ani de amânări, în care au fost cheltuiți zeci de milioane de lei, Inspectoratul Școlar Județean urmează să se mute într-un nou sediu. Noua locație este situată pe strada Argeș, iar în prezent au loc ultimele pregătiri pentru a transforma noul spațiu într-unul complet funcțional. Conform inspectorului școlar general, Valentin Cuibus, licitația privind execuția și amplasarea mobilierului a fost încheiată. 

”Licitația pe partea de mobilier s-a încheiat, iar acum se montează. Recepția privind mobilierul va avea loc joi. După care va avea loc mutarea propriu-zisă, întrucât din punct de vedere tehnic, totul e gata”, a declarat Valentin Cuibus pentru Ziar de Cluj.


Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj au fost încheiate la sfârșitul lunii mai, iar în toamnă a avut loc recepția noii locații.

Inițial, lucrările la acest obiectiv au început în 2009 însă din cauza firmei Construdava, care a câştigat iniţial licitaţia, proiectul a fost blocat mai mulţi ani. 

Lucrarea trebuia finalizată într-un an, iar proiectul prevedea o clădire de birouri cu trei nivele, un bazin de înot la standarde internaționale, o sală de sport multifuncțională și 20 de spații de parcare.

Finanțarea este asigurată integral de către Minsiterul Educației, însa lucrările au fost oprite în mai multe rânduri ca urmare a faptului că la săpăturile fundației au fost descoperite mai multe vestigii arheologice, ceea ce a determinat Ministerul Culturii să anuleze avizul acordat inițial.

CITEȘTE ȘI: Inauguarea sediului ISJ Cluj, amanata pentru anul viitor. In timp ce Inspectoratul plateste 15.000 lei chirie lunara, constructorul nu face fata alocarilor bugetare 

Valentin Cuibus a precizat că viitorul sediu al instituţiei pe care o conduce reprezintă doar o parte din proiectul angajat de Inspectoratul Şcolar. 

Proiectul prevede construirea sediului ISJ, care costă 10 milioane de lei, dar și o bază sportivă a Clubului Sportiv Școlar ”Viitorul”, evaluată la 17 milioane de lei.

"Suntem în sfârșit în ultima fază, iar undeva în jur de 15 ianuarie, Inspectoratul se va muta definitiv din clădirea actuală”, a declarat inspectorul școlar general, Valentin Cuibus.

În prezent, ISJ Cluj funcționează într-o clădire închiriată în Piața Ștefan cel Mare, numărul 4, supranumită și ”Casa Învățătorului”.

Încă în 2015, șantierul era finalizat în proporție de 70%. Din păcate, santierul a fost blocat timp de un an si jumatate, datorita unui aviz care trebuia dat de Ministerul Clulturii.

Aceste întârzieri au presupus pierderi financiare considerabile. Fiecare lună de întârziere a însemnat costuri de 15.000 de lei, sumă folosită pentru plata chiriei birourilor pe care ISJ le ocupă în clădirea din Piața Avram Iancu.

 

 

Adauga comentariu