Dupa ani de zile in paragina, Foisorul Facultatii de Litere este renovat

Foisorul Facultatii de Litere, pe care facultatea lupta de ani buni sa-l renoveze, va fi modernizat. Lucrarile sunt facute de SC Lunicons Impex SRL si costa 30.000 de lei. Contractul s-a incheiat prin achizitie directa.

De la mijlocul lunii septembrie au inceput lucrarile de renovare a Foisorului din curtea Facultatii de Litere. Pentru asta, UBB a publicat in luna august anuntul de achizitie directa "Lucrari de sarpanta si invelitori – reparatii Foisor, Facultatea de Litere".

"Oferta s-a pus pe site-ul Universitatii si in functie de firmele care au venit, s-a ales pretul cel mai scazut. Acesta este principiul", a explicat din partea Serviciului Tehnic, inginerul Daniela Munteanu.

Lucrarile au inceput in data de 15 septembrie si se vor desfasura pe parcursul a 60 de zile. Din caietul de sarcini al proiectului reiese ca ofertantul trebuie sa respecte arhitectura initiala a Foisorului. Planseele de lemn for fi demolate impreuna cu elementele componente, pridvorul va fi construit din lemn de stejar, iar pardoseala din mozaic turnat pe loc.

"In prezent se executa lucrari de renovare la infrastructura. Renovarea Foisorului presupune renovarea infrastructurii, a suprastructurii si a acoperisului", a spus din partea Serviciului Tehnic, inginerul Daniela Munteanu.

In ceea ce priveste demersul care a avut loc in luna august, achizitia directa facuta de Universitatea Babes-Bolyai respecta legislatia in vigoare si Regulamentul Intern, informeaza din partea Serviciului de Achizitii, inginerul Liviu Sava.

"Cu privire la achizitia directa la care faceti referire va comunicam ca aceasta achizitie directa a fost postata pe site-ul Universitatii cu data de deschidere a ofertelor 14.08.2015 ora 10:15. In urma deschiderii ofertelor s-a prezentat un singur operator economic a carui oferta a fost declarata neconforma cu solicitarile cuprinse in invitatia de participare si caietul de sarcini. In urma neatribuirii contractului niciunui operator economic achizitia directa a fost repostata pe site-ul Universitatii cu data de deschidere a ofertelor 26.08.2015 ora 10:15, data la care a fost depusa o singura oferta. In urma evaluarii, oferta depusa a fost declarata admisibila",  a declarat Sava.

Cu referire la costurile renovarii, "valoarea contractului incheiat este de 30.660 lei fara TVA", a transmis Liviu Sava.

Foisorul din curtea facultatii este deteriorat de mult timp, explica purtatorul de cuvant UBB, Paul Farcas.

"Din cate am vorbit cu cei de la Serviciul Tehnic, foisorul este intr-o stare destul de degradata de cativa ani, dar n-as putea sa va spun exact de cat timp", a incheiat Farcas.

Conform contractului semnat cu firma SC Lunicons SRL, lucrarile de restaurare vor fi finalizate in data de 13 noiembrie. Firma a fost infiintata in 1997 si se ocupa de constructii de cladiri rezidentiale si nerezidentiale. Este detinuta de Lucia Jivanescu, iar anul trecut a avut un profit de doar 759 de lei, la o cifra de afaceri de 165.000 de lei.

Anii trecuti, UBB s-a confruntat cu solicitarea de retrocedare a sediului Facultatii de Litere venita din partea Bisericii Romano-Catolice. In acest context, nu s-au putut face mai devreme lucrari de renovare a foisorului aflat in paragina.

Adauga comentariu