După ani de amânări, Primăria parchează utilajele pe strada Mozart: cel puțin patru luni de șantier

Administrația locală anunță demararea lucrărilor de modernizare a străzii Mozart, context în care strada s-a transformat într-un imens șantier pentru cel puțin 4 luni de zile. Reacția Primăriei vine la 10 ani distanță de la solicitarea localnicilor privind modernizarea acestei artere din cartierul Bună Ziua, pline de gropi și noroi, lipsită de trotuare. 

Lucrările de modernizare sunt realizate de RADP Cluj-Napoca.

Valoarea totală a investiției 1.470.319 lei + T.V.A. 

Termenul de execuție este de 4 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Suprafața carosabilă este de 1704 mp, iar suprafața trotuarelor este de 486 mp.

Potrivit autorităților, lucrările vizează introducerea în subteran a rețelelor aeriene de fibră optică și energie electrică cu amplasarea înzonă a unui post de transformare pentru injecție de putere, precum și montarea unui număr de 8 stâlpi de iluminat stradal cu LED-uri.

CITEȘTE ȘI: După zece ani de amânări, Primăria pregătește modernizarea străzii Mozart. Investiția este de aproape 1,5 milioane lei

Deși, de-a lungul anilor, cetățenii au transmis nenumărate solicitări către Primărie pentru realizarea de lucrări, localnicii din zonă s-au ales doar cu promisiuni neonorate.

Starea actuală a străzii este foarte proastă. Ani la rând, Primăria nu a intervenit cu niciun fel de lucrări din cauză că strada a fost privată. Odată însă cu trecerea în domeniul public, au început demersurile pentru realizarea de lucrări de reparații.

Lucrările de modernizare pe strada Wolfgang Amadeus Mozart au început luni, 17 mai 2021. 

Finanțarea lucrărilor se realizează din bugetul local.

 

Adauga comentariu