După 7 ani de pierderi, CFO Integrator Cluj-Napoca, firma care se ocupă de introducerea cablurilor aeriene în subteran, a avut 5 ani consecutivi de profit. Compania a încheiat anul 2019 cu profit de peste 1 milion euro

CFO Integrator Cluj-Napoca, deținută de RCS & RDS București, a fost înfiinţată în 2007 și este deținută de RCS & RDS București. În anul înființării, compania a câștigat licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru introducerea cablurilor aeriene în subteran și realizarea unei rețele de fibră optică subterană care să acopere întreaga suprafață a municipiului. Șapte ani la rând, compania a mers pe pierdere. Abia din anul 2015 a intrat pe profit.

CFO Integrator a rulat, în 2019, o cifră de afaceri de peste 3 milioane euro, valoare similară cu cea din 2018. În urmă cu patru ani, compania a avut venituri totale de peste 2,8 milioane euro, iar în urmă cu cinci ani valoarea veniturilor totale a fost de peste 2,5 milioane euro. În primul an de activitate, 2007, CFO Integrator a avut zero cifră de afaceri, iar în anul următor a avut 8500 euro. Valoarea cifrei de afaceri a crescut constant în fiecare an.

Profitul net declarat, în urmă cu doi ani, de companie a fost de aproximativ 1 milion euro, valoare aproape egală cu cea din 2018 când a avut profit net de peste 1,1 milioane euro. Din 2007 până în 2014, CFO Integrator a fost pe pierdere. În 2007 valoarea pierderilor a fost de 194 euro iar în 2014 ajunseseră la aproape 600 mii euro. 2015 a fost primul an cu profit pentru CFO Integrator, când compania a declarat un câștig net de peste 521 mii euro. În anul următor compania a avut profit net de peste 900 mii euro, iar în 2017 valoarea profitului a fost de 835 mii euro.

CFO Integrator a început cu zero angajați și a ajuns la 12 angajați în anul 2019.

Acționarul majoritar al CFO Integrator este compania de telecomunicații prin rețele cu cablu RCS & RDS SA București (99% din acțiuni). 1% din acțiuni sunt deținute de Integrasoft București (asociat unic tot RCS & RDS SA). Ciprian Ioan Iftode este administratorul CFO Integrator Cluj-Napoca.

„Misiunea noastră este să oferim orașului Cluj-Napoca o infrastructură de comunicații a secolului XXI. CFO Integrator intenționează să fie un furnizor de infrastructură, cu acces deschis, lucrând cu operatorii locali de telecomunicații pentru a întâmpina nevoile actuale și viitoare ale cetățenilor Clujului, companiilor și instituțiilor”, scrie pe site-ul companiei.

În luna ianuarie 2008, CFO Integrator a semnat contractul de asociere în participațiune cu Primăria Cluj-Napoca pe o durată de 20 de ani.

Adauga comentariu