După 20 de ani, comuna Gilău va avea un alt primar. Cine sunt cei cinci candidați care vor funcția

Actualul primar al comunei Gilău, Dumitru Sfârlea, aflat în funcție de 20 de ani, nu va mai candida pentru un nou mandat. Ajuns la vârsta de 70 de ani acesta și-a anunțat inițial intenția de a se retrage, ulterior PSD a anunțat că îl vor susține pe Cristian Vele pentru funcția de primar.  

Cristian Vele a fost racolat recent de către PSD, acesta trecând anterior prin PDL și apoi prin PMP, partid din partea căruia a și candidat în 2016 pentru funcția de primar și a câștigat un mandat de consilier local. 

Cristian Vele este medic veterinar în comuna Gilău și a fost consilier local în ultimii 12 ani.  

Potrivit declarației sale de avere, acesta deține împreună cu soția un teren intravilan de 700 m2 în Gilău și un teren forestier de 700 mp în Muntele Rece. Familia Vele deține o casă de 350 mp în Gilău, construită în 2003. Vele conduce o mașină Mitsubishi din 2003. Vele nu are bani în bancă și nici datorii. Acesta a obținut un venit de 17.401 lei din profesia de veterinar, iar soția sa a obținut 20.079 lei. Cei doi au obținut dividende în valoare de 85.000 lei.  

Principalul contracandidat a lui Vele este Topan Gelu Vasile PNL, cel care acum patru ani a pierdut primăria Gilău la o diferență de doar câteva voturi. Pentru alegerile din acest an el este catalogat cu prima șansă.  

Topan Gelu Vasile este consilier local și director la Compania de Apă Someș. Este de profesie inginer, absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca și şi-a continuat studiile în mai multe domenii/specializări la Facultatea de Hidrotehnică din Timişoara şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Potrivit declarației sale de avere, Gelu Topan deține împreună cu soția un teren intravilan de 1900 mp în Gilău. Acesta mai are un teren intravilan și două terenuri agricole moștenite în comuna Râșca. Familia Topan are o casă de 130 mp în Gilău, iar Gelu Topan a moștenit și o casă de 45 de mp în comuna Râșca. 

Candidatul PNL conduce un BMW din 2007 și are în posesie și un tractor. Gelu Topan a contractat două credite de 30.000 de lei și de 45.000 de lei.  

Din funcția de director tehnic la Compania de Apă Someș Gelu Topan a obținut 116.429 la care se adaugă indemnizația de consilier local, 7082 de lei.  

Soția sa lucrează tot la Compania de Apă, șef Stație de Tratare a Apei funcție din care a obținut 54.602 lei.  

PRO România l-a desemnat candidat la funcția de primar pe  Cristian Miron, președintele Composesoratului din Gilău.  

Potrivit declarației sale de avere, acesta are un teren intravilan în Gilău de 7800 mp și o casă de 250 mp pe care le-a moștenit în 2018. Cristian Miron conduce un Audi din 2003. Nu deține alte bunuri și nu are bani depuși la bancă. Acesta are un venit modest de doar 24.000 de lei obținut din funcția de președinte al Composesoratului. Soția sa lucrează la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă de unde a obținut un salariu de 48.000 de lei.  

USR PLUS a nominalizat-o pe Daniela Pantea pentru a candida la funcția de primar. Aceasta lucrează în Primăria Gilău consilier achiziții publice. 

Potrivit declarației sale de avere, aceasta deține împreună cu soțul un teren intravilan de 6000 mp și o casă de 165 mp în Căpușu Mare. Daniela Pantea mai deține împreună cu alți doi membri ai familiei un apartament în Cluj-Napoca obținut prin succesiune. Ea conduce o mașină Ford din 2007. Nu are datorii și nici bani în bancă.  

Din funcția de la primărie aceasta a obținut un venit de 1982 d elei și 15.000 lei indemnizație pentru creșterea copilului. Soțul său a obținut un venit de 65.173 de lei.  

Al cincilea candidat care țintește funcția de primar la Gilău este Nemeti Istvan Eduard, candidatul Partidului Republican. Sau Nemeti Stefna așa cum este acesta pe pagina de Facebook. Intenția celor de la Partidul Republican este clară. Vor să fure din voturile comunității maghiare, profitând de faptul că UDMR nu și-a desemnat candidat propriu la funcția de primar.  

Astfel, după 20 de ani și cinci mandate ale primarului Sfârlea, locuitorii din Gilău au ocazia să își aleagă un alt primar. Sunt cinci candidați din care pot să își aleagă primarul pentru următorii patru ani.  

Adauga comentariu