“Dumnezeul” Mihai Lucan a lovit o doctoriță cu pumnul în stomac. Colegii ei au râs

Mihai Lucan a lovit o doctoriță cu pumnul în stomac și a căzut peste un pacient, iar colegii care au asistat la întreaga scenă au râs. Totul s-a întâmplat în perioada când acesta era șeful Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj. Dezvăluirea aparține deputatului USR, Emanuel Ungureanu.

„Sunt medici care au luat pumni în stomac și ca să vedeți că trăim într-un imperiu al fricii și suntem conduși de un sistem al fricii, n-au făcut plângere niciodată! Știu o doamnă doctor care mi-a povestit că în clipa în care i-a dat un pumn în stomac, s-a prăbușit peste un pacient și medicii au râs! Bărbații din jur, în loc să se oripileze, să reacționeze că o femeie este lovită de față cu toți, au tăcut! Și când îi întrebi, spun: Dar fiecare ne-am luat porția de pumni!”, a povestit Emanuel Ungureanu la Digi24.

Cum se explică aceasta? Emanuel Ungureanu a descris  ceea ce el numește un sistem piramidal al complicității, care duce către cele mai înalte autorități ale statului:

„N-am văzut niciun profesor universitar din Cluj care să se dezică de acest Lucan sau de alți Lucani. Este o liniște foarte suspectă la vârful Universității de Medicină, pentru că oamenii ăștia sunt legați (...) Acești dumnezei medicali au fost crescuți de societatea noastră. I-ați văzut vreodată pe Irinel Popescu, Lucan, Lascăr sau alți dumnezei medicali ieșind să vorbească despre drepturile salariale ale colegilor lor, medici mai săraci? Sau despre dotările slabe din spital? Ei au stat acolo frumos pe burtă, cum se spune, venea bolnavul și intra în capcană: Te doare? Tare? Da? Ce-ai pe acasă? Păi, am vaca, nu știu ce...Vinde-o! Și vino seara la privat! Acolo se luau banii, era jecmănit și a doua zi, în spitalul de stat, în condiții insalubre, picurând apă din mansardă....Eu vorbesc despre un sistem în care politicienii, deputați, senatori, șefi de parchete, generali din SRI au crescut aceste somități, le-au dat influență, putere, bani, pentru ca să-și rezolve problemele lor, ale neamurilor lor, ale prietenilor, amicilor, amantelor, într-un sistem piramidal (...) Cred că nu este nicio medalie pe care să n-o fi primit profesorul Lucan sau alții ca el de la statul român, de la toți președinții. Nu există nicio distincție a Bisericii Ortodoxe pe care s-o fi ratat. Nu există imagine cu un potent al vremii - că a fost Adrian Năstase, Emil Boc - toată lumea s-a închinat la aceste somități care intrau în lifturi - și intră și acum - cu un fel de vuiet care se auzea de la poartă: VINE DOM' PROFESOR! Şi se auzea: Șefu', şefu', şefu'...Şi toate asistentele, medicii se lipeau de perete, pacienţii înlemneau şi venea Maiestatea Sa, cu pălărie, cu un tricou pe spatele căruia scria Șefu' şi dacă mişca cineva începeau urlete, împărţea pumni...”, a relatat Emanuel Ungureanu.

Adauga comentariu