Dumnezeii PNL. Cine cutează să se opună voinței partidului, plătește!

Ce mă mai bucur că nu am votat. Dacă aș fi mers, probabil că m-ar fi pus necuratul să votez PNL. Dar m-am abținut, bănuind eu că nici ăștia nu-s mai breji decât pesediștii. Bănuiala mi s-a adeverit când cu cazul inginerului Ovidiu Ianculescu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş, care a fost forţat să îşi dea demisia din funcţia pe care o câştigase prin concurs, pentru a face loc unui liberal fără nicio pregătire în domeniu. Aceasta după ce Ludovic Orban, proaspăt înscăunat prim-ministru, anunța că va depolitiza administrația. Carevasăzică m-a mințit în față. Adio vot!

Ce s-a întâmplat mai apoi? În loc ca partidul să dea de pământ cu șeful de la Apele Române, Ervin Molnar, responsabilul pentru mârșăvia de la Mureș, l-au lăsat să-l pedepsească pe inginerul Ianculescu, care a fost detașat la dracu în praznic, undeva în Maramureș. Ovidiu Ianculescu a fost pedepsit pentru că a îndrăznit să se opună partidului și a făcut publică mizeria galbenă.

Mă așteptam ca măcar după această nouă ticăloșie, partidul să ia măsuri, să-i facă vânt lui Molnar și să-l repună în drepturi pe inginerul Ianculescu. Nu s-a întâmplat, PNL a rămas solidar cu Molnar. Că, deh, e mare membru liberal.

La câteva luni distanță, în ograda membrului liberal, altă mizerie. Tot galbenă și asta. Șeful de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, alt membru liberal, a angajat o fostă ospătăriță pe post de inginer. Presa, respectiv cei de la Recorder, află despre tărășenie de la inginerul Gabi Musteaţă și fac publică povestea. Alt scandal, altă probă a halului de depolitizare la care se pretează liberalii. Deznodământul este în același registru ca la Mureș. Fosta ospătăriță a fost demisionată, iar inginerul care a îndrăznit să se opună partidului și a dat în vileag mânăreala galbenă a fost pedepsit. I s-a desființat postul. A rămas fără loc de muncă. Membrele liberale au rămas bine merci pe posturi, să-și facă de cap pe mai departe, să împroaște nedreptăți în capul oamenilor.

Două întâmplări cu același deznodământ și un mesaj clar: oamenii partidului sunt Dumnezei, și cine cutează să comenteze, să se opună voinței partidului plătește, rămâne pe drumuri.

Adauga comentariu