Dumele avocatului lui Gelu Oltean, finalizate cu amendă. Dosarul Ayahuasca stagnează în camera preliminară

Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, și amica sa, Vannesa Youness, pare că se tem de magistratul ce le-a fost repartizat în cauză și au încercat prin apărătorii lor recuzarea sa de trei ori. Toate cele trei încercări de a scăpa de către judecătoarea Sorina Florea de la Tribunalul Dâmbovița au fost analizate separat de alte complete de judecată din cadrul aceleiași instanțe și au fost respinse.

După a treia cerere de recuzare, din 22 martie, respinsă de un alt complet al instanței, judecătorii au stabilit amendarea avocatului celor doi, Mihai Popa, cu o mie de lei.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a doamnei judecător Sorina Florea în cauza ce formează obiectul dosarului cu nr. 1125/120/2020/a1, formulată de inculpaţii Amal-Vanessa Youness și Gelu Marin Oltean prin apărător ales, la termenul din 22.03.2021. În temeiul art.283 al.4 lit.n NCPP aplică apărătorului inculpaților, avocat Popa Mihai, amenda judiciară în cuantum de 1000 de lei. Fără cale de atac asupra cererii de recuzare ?i cu drept de cerere de anulare sau reducere a amenzii în termen de 10 zile de la comunicare pentru apărător.”

Anterior același avocat a cerut recuzarea magistratului Sorina Florea pentru alte motive în 15 februarie iar în decembrie 2020 a cerut să se constate că instanța nu ar fi legal constituită

Toate aceste cereri au fost respinse ca fiind „neîntemeiate”.

Între motivele unei cereri de recuzare se pot număra incompatibilitatea unui magistrat, procuror sau judecător sau lipsa acestuia de imparțialitatea în cadrul procesului penal.

Dosarul în care sunt judecați cei doi stagnează de luni bune în faza camerei preliminare, la Tribunalul Dâmbovița.

Citește continuarea pe Știripesurse.ro

 

 

Adauga comentariu