Duma, Moisescu, Susca, aveti nevoie de ochelari sa vedeti mizeria de la Oftalmologie si Dermatologie? Nu va bateti joc de pacienti si nu bagati asistentele la inaintare!

Orbi, incompetenti sau nepasatori... Cum sa-i numim pe cei doi directori de la Directia de Sanatate Publica, Dorina Duma si Mihai Moiesescu, dar si pe Petre Susca, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Cluj? Desi Ziar de Cluj a prezentat imagini scarboase cu mizeria din baile sectiilor de Oftalmologie si Dermatologie, Duma si Moisescu s-au multumit sa dea un avertisment unei asistente, iar pe o alta sa o sanctioneze cu 500 de lei.

Raspunsul celor de la Directia de Sanatate Publica Cluj este halucinant! De ochii lumii s-au autosesizat, dupa articolul publicat de Ziar de Cluj si s-au dus in control. Curatenie, asta spun ca au gasit in baile filmate de noi in urma cu cateva zile. Singurul lucru gasit „anormal” de cei de la DSP a fost lipsa de sapun si hartie igienica.

Tindem sa credem ca sunt orbi sau fac paravan in jurul lui Susca, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Cluj, din moment ce inspectorii care au mers in control nu au vazut cum arata toaletele celor doua sectii spitalicesti, nu au vazut mizeria, nu au vazut tencuiala care sta sa cada in capul pacientilor si nu au vazut tencuiala deja cazuta pe holul ambulatoriului sectiei de Dermatologie.

„Grupul sanitar pentru pacienti din Ambulatorul Sectiei de Oftalmologie (renovat recent) ca si grupul sanitar anexat Salii de Curs – UMF Catedra de Oftalmologie (nerenovat, cu suprafete degradate) erau in stare buna de curatenie, cel din ambulator nu era dotat cu sapun si hartie igienica. S-a aplicat avertisment pentru asistenta sefa Zina Dobra”, se arata in informarea publica de „competenta” a celor de la Directia de Sanatate Publica.


Si nesimtirea celor de la Directia de Sanatate Publica nu se opreste aici. Desi am filmat in cele doua sectii si am vazut jegul, inspectorii DSP nu au vazut nimic in afara de lipsa sapunului si a hartiei igienice. Pentru lipsa acestora, asistenta sefa de la Dermatologie a primit o amenda de 500 de lei.

„Grupul sanitar pentru pacienti din Ambulatorul Sectiei de Dermatologie (renovat recent) cat si cel pentru personal situat tot in demisol erau in stare corespunzatoare de curatenie, dar cel din ambulator nu era dotat cu materiale de igiena individuala (sapun si hartie igienica). De asemenea, s-a constatat că nu se respecta protocolul de colectare, depozitare, evacuare a lenjeriei murdare, prin urmare s-a aplicat sanctiune cu amenda cf. HG 857/2011, art.32, lit. K, în valoare de 500 lei pentru Asist. sefa Gidiu Emilia- Adriana”, se mai arata in raspunsul celor de la Directia de Sanatate Publica Cluj.

Ca un pumn in fata, cei de la DSP Cluj ne-au mai scris in informare ca: „S-au impus masuri privind remedierea imediata a deficientelor legate de prezenta materialelor de igiena individuala in grupuri sanitare si respectarea protocolului privind lenjeria murdara”.

Susca, Duma, Moisescu, dati-va DEMISIA!

Este halucinant ca au gasit tap ispasitor doua asistente pentru incompetenta manageriala de la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj. De ce au fost amendate asistentele? Ce treaba au ele cu baile si ce ar trebui sa faca? Poate in viziunea Dorinei Duma, „big boss-ul” DSP, asistentele ar trebui sa dea cu var pe peretii toaletelor infecte si sa tencuiasca.

Bravo celor de la DSP Cluj, au dovedit inca o data ca sunt incompetenti in adevaratul sens al cuvantului. Au demonstrat inca odata ca Petre Susca, directorul Spitalului de Urgenta Cluj, este cel mai bun si pentru tot ce nu a facut el asistentele sunt de vina.

Si colac peste pupaza, spre deosebire de DSP, care da un raspuns in scarba, doamna Monica Costin, director medical la Spitalul de Urgenta Cluj, dar si purtatoarea de vorbe a lui Petre Susca, e ocupata tot timpul. Solicitarile presei pentru ea nu conteaza, dar nici nu e asa importanta pentru noi. Nu va mai deranjam, doamna Costin, fiti fericita si luati-va salariul.

Comentarii

Radu

06.02.2015 11:12

Groaznic!! Te duci in spital sa te tratezi si iesi cu alte boli... Sa fie demisi toti managerii astia incapabili!

clujean !

06.02.2015 11:15

In loc sa renoveze spitalele care cad pe romani,politicienii le deturneaza banii inspre Biserica Ortodoxa,care construieste la greu biserici faraonice si total nejustificate ca nevoi reale de spatii.Numai in Cluj-Napoca,cunosc doua cazuri (unul in Faget,si altul pe strada Viilor) in care Biserica Ortodoxa si-a daramat cu buldozerul propriile biserici existente, numai pentru a ridica altele noi,mai mari si mai impunatoare !!!De ce presa nu spune nimic despre mafia institutiei bisericii ortodoxe,si despre jaful banului public,directionat inspre constructia desantata de biserici noi ????Concluzia : Avem cele mai multe biseric din Europa,se pare,insa nu avem SPITALE decente !!!Vi se pare normal ???

laura

06.02.2015 11:17

Dar d-nele prof. univ. din cele doua clinici n-au nicio vina? Sau sunt prea sus si nu vad ce e sub nasul lor?

FUMAREL GEORGETA

06.02.2015 13:10

A-ti putea sa faceti niste investigatii si la clinica de ortopedie, sa faceti publice si conditiile de acolo si nu numai atat, practicile medicilor sunt de-a dreptul "nerusinate".......... 

clujean !

08.02.2015 08:47

De 25 de ani stim problema,dar ,paradoxal,stim si solutia !Romanii se complac cu maxim masochism in acest sistem de stat ,care s-a dovedit falimentar !Privatizarea de la cap la coada a intregului sistem medical,asta e solutia !!!

BBU

08.02.2015 17:59

ne trebuia o monstruozitate de teren de fotbal folosit cel mult odata la 2 luni, nu-i asa???? Paunel sa fie fericit

Adauga comentariu