Duios, autobuzul pe Edgar Quinet venea...

Ultima bombonica pe tortul promisiunilor electorale ale Primariei Cluj-Napoca a fost lansata, cu doar cateva zile inainte de alegeri, cand aceasta a reusit sa preia strada Edgar Quinet. Imediat dupa alegeri, in concordanta cu depasirile de plan ale noilor promisiuni, reprezentantii Primariei s-au si apucat (hei-rup-bum!) de treaba. In doua zile strada Edgar Quinet era asfaltata in proportie de 70%. Motivul invocat pentru rapiditatea cu care s-au apucat de lucrare, trecand peste licitatii si promisiunea initiala de a reface strada de la A la Z (fundatie, canalizare, cabluri subterane, alea, alea), a fost necesitatea de a introduce, urgent, o linie de transport in comun pentru locatarii care nu au masini si care sunt nevoiti sa mearga cativa kilometri pe jos pana la cea mai apropiata statie de transport in comun. Potrivit reprezentantilor strazii Edgar Quinet, lucrurile urmau sa se miste cu viteza luminii, lucru nemaiintalnit in Cluj-Napoca.

"Acum drumul se face practicabil pentru a se introduce rapid transport in comun. Pentru modernizare, este nevoie de proiectare si licitatie, un proces care dureaza. Cred ca este realist sa speram ca, in 2 luni, vor incepe lucrarile" - declarau reprezentantii Edgar Quinet, pe Facebook, in data de 7 iunie.

Mai mult, vestile bune curgeau garla:

"Am avut o discuție lungă și productivă cu domnul Neag, directorul Companiei de Transport Public. Domnia sa mi-a comunicat că, din dispoziția primarului, a demarat procedura de analiză pentru introducerea, în regim de urgență a unui autobuz care să deservească zona. Până joia viitoare, împreună cu cei de la serviciul Siguranța Circulației din primărie, cei de la CTP vor stabili un traseu pentru autobuzul care va circula pe strada noastră. Tot joi, vă voi comunica de când se estimează că va fi introdus acest mijloc de transport în comun."

Anuntul respectiv a fost facut pe pagina de Facebook a cartierului, in data de 8 iunie. De atunci a trecut joia (probabil era dupa Miercurea Ciuc), dar autobuzul nu a mai venit. Se pare ca DISPOZITIA PRIMARULUI nu a avut niciun efect.

Contactat telefonic, Liviu Neag, ne prezinta situatia reala:

"Edgar Quinet acum a fost preluata de Primarie si se face modernizarea ei. Dupa ce se va finaliza modernizarea ei, vom intra in comisia de circulatie si se vor face analize, pentru a vedea cum se va face traseul liniei 42 cat mai apropiat de nevoile celor care locuiesc in zona respectiva."

Intrebat cat timp va dura pana ce locuitorii vor avea transport in comun, acesta a raspuns:

"N-as putea eu asta sa va spun. Asta va fi dupa ce vor realiza dumnealor strada si cand va intra in comisia de circulatie. Si asa, dupa ce se va finaliza accesul, va fi destul de complicat, dar pana nu intra in comisia de circulatie, nu putem face nimic."

In concluzie, mai avem de asteptat mult si bine. Foarte mult si foarte bine. Cand e vorba de comitete si comisii, lucrurile au tendinta sa moara in uitare. Nici vorba de dispozitii ale primarului, sau asfaltare provizorie doar pentru introducerea transportului in comun. Asfaltul turnat pe strada Edgar Quinet e doar praf in ochii celor care s-au lasat prostiti pentru a vota, un mod de a arunca din banii contribuabililor pentru un vot in plus.

 

Sursa foto: facebook

Adauga comentariu