Duios Anticoruptia trecea

Vin vremuri ale bucuriei, vremuri ale umanitatii, vremurile Invierii lui Iisus Hristos si se cuvine ca si noi, presa, sa lasam jos proteza cu dinti fiorosi si ascutiti si sa recunoastem din tot sufletul ca Anticoruptia la Cluj merge struna.

Noi nu avem la Cluj probleme de coruptie, asa cum au alti fraieri din Timisoara, Oradea, Bucuresti, Brasov. La noi, DNA Cluj si DIICOT Cluj merg struna, rezolvand, pana acum, marile cazuri si lasand, in cel mai scandinav mod cu putinta, abia la final munca usoara.

DNA Cluj, DIICOT si Parchetul general, de exemplu, ne-au obisnuit deja cu marile lovituri aplicate Mafiei.

Recent am fost zguduit de vestea exploziva ca medicul Adriana Speranta Coldea, de la temutul Serviciu de Ambulanta al judetului Cluj a fost matrasita pentru socantul act de coruptie de a fi dat ponturi unei firme de pompe funebre, cand ranitii sau bolnavii Clujului “predau” echipamentul si se duc spre locuri mai fara de intristare si suspinare, cu multa verdeata... 

Cu o fermitate demna de anvergura FBI, DNA Cluj a lovit ca un compresor in coruptia din lumea medicala, punand-o sub acuzare pe infractoarea Adriana Coldea pentru exorbitanta mita de 600 de lei. Iar preocuparea pentru cazuri de coruptie majore a DNA Cluj nu s-a oprit aici. 

Uitam prea repede, se pare, ca eroii nostri de la DNA Cluj au lovit si in caracatita urbanistica de la Primarie, unde au surprins-o chiar pe viceprimarita Anna Horvath, insfacand teribila mita de 60 de bilete la Untold.

Este de neinchipuit cata munca de investigatie o fi stat in spatele acestei reusite pentru procurorii DNA Cluj!

Bine, nu e singura mita majora pe care procurorii o dau in vileag.

In octombrie 2015, DNA a reusit extraordinarul caz Coral, unde a stopat abracadabranta coruptie din Primarie, surprinzand in flagrant alimentar pe inculpatele Magurean Adriana de la Serviciul Tehnic si pe inculpata Capota Mariana, responsabila cu verificarea documentatiei, insusindu-si impovaratoarea mita de 500 de roni plus niste plase de alimente uriase.

Acum doua zile, Parchetul General a tinut sa contribuie si el la consolidarea luptei Anticoruptie, anihiland o retea periculoasa compusa dintr-o singura firma care le vindea mamicilor clujence flacoane de Ariel de 5 litri contrafacute. Coruptii de la firma Babomania SRL au fost pusi cu botul pe labe, iar politistii au “arestat” 22 de flacoane de Ariel si 5 flacoane de Lenor, starpind definitiv aceasta grozava activitate infractionala comisa asupra scutecelor si paturicilor sugarilor.

In timp ce Romania intreaga se bate cu probleme majore de mentalitate si anticoruptie, noi, la Cluj, ne-am rezolvat problema cu anticoruptia. Stiti bine, si din ziarele internationale, Clujul este cel mai sigur oras, cel mai curat, cel mai napadit de turisti, cel mai ieftin. Dar Clujul este orasul in care coruptia a fost declarata inexistenta, asa cum a fost declarata variola.

Spagi in domeniul medical si vilele luxoase ale medicilor? Conturi de 1 milion de euro? Minciuni!
Contracte cu firme de constructii din care se ia parandaratul? Aberatii!
Autorizatii de constructii conditionate de mita? Rautati!

La noi, la Cluj, totul este bine si frumos si noi intelegem cel mai bine, ba chiar si acceptam asta, vorba ungureasca care spune, in traducere: “Na-ti nimic si prinde bine”

Sarbatori fericite, dragi clujeni!

Comentarii

Canaris

13.04.2017 14:23

Te-ntereseaza niste treburi cu adevarat grele de la intreprinderea unde era angajata doctora?

Cineva

13.04.2017 17:50

Terminat facultatea de drept. mers la AJOFM. Somer. Primit repartitie de la AJOFM ptr. postul de consilier juridic la Cluj Arena. Mers la Cluj Arena. Stat de vorba cu dl. director. Raspunsul lui: Am aici o fata si as vrea sa o angajez pe ea. Eu: Bine, bine, dar am o repartitie cu niste optiuni de bifat. El: Lasa repartitia aici, eu o angajez pe domnisoara, iar dupa aceea bifez la optiunea "s-a prezentat dupa ce postul a fost ocupat". Eu: Pai m-am prezentat inainte, postul nu e ocupat, deci ma angajati, facem concurs eu vs domnisoara, sau cum facem. El: Iti bifez ca te-ai prezentat dupa ce postul a fost ocupat de domnisoara, uite, antedatam repartitia. Si imi pune o data care urma peste 3 zile. I-am luat repatitia si m-am dus la DNA. Acolo procuror de serviciu, povesti, abureli, nimic concret. Cluj Arena faliment, contracte paguboase, etc. Pai cu un asemenea director si consilier juridic o domnisoara cu pile, cu un asemenea DNA, la ce sa ne asteptam?

Cineva

14.04.2017 08:30

Felicitări pentru articol , Ziar de Cluj!

Nicu

14.04.2017 12:56

Pur si simplu jenant. Doctorita nici macar spaga nu a luat, singura ei vina este ca nu a declarat banii aia, 600, la fisc, dar probabil nici nu a apucat sa faca asta, ca au aparut mascatii. Cand vezi pe ce se cheltuie zeci de milioane de Euro, asa zisele reabilitari, tiketingul nefunctional, piste de biciclete rupte, fara noima, cladiri aparute in zone pe care deabia te strecori cu masina, etc, etc. 

marius

20.04.2017 11:45

  pe bune cand imi dau seama ca o fost odata sansa ca Transilvania sa fie o Elvetie a Europei Rasaritene parca nu stiu cum sa zic da ce sansa o fost pe bunewell , when I'm regarding what a real chance was for Transylvania to be a Helvetia of Eastern Europe, wow , I don't know how saying about but whatever really was this 

Adauga comentariu