Dry Ice, firma clujeana care livreaza gheata carbonica pentru efectele speciale de la nunti si evenimente

Gheata carbonica este, de fapt, dioxid de carbon in forma solida si are multiple intrebuintari, in domenii foarte diverse. E bacteriostatica, in prezenta ei nu se dezvolta bacterii. Se foloseste si pentru a mentine temperatura scazuta in timpul transportului anumitor marfuri perisabile, dar si al probelor biologice sau organelor destinate transplantului.

In Olanda, florile se transporta pe distante lungi in compartimente cu gheata carbonica, pentru ca, prin evaporare, aceasta produce o cantitate mare de dioxid de carbon si florile rezista mult mai bine in acea atmosfera.

Este folosita si in viticultura, pentru obtinerea vinului rosu de calitate superioara. Aceasta necesita in plus o macerare mai indelungata a mustului impreuna cu boabele de struguri, iar gheata carbonica ajuta la mentinerea temperaturii scazute si previne oxidarea mustului.

Tot cu ajutorul ghetei carbonice se realizeaza fumul greu, folosit pentru a crea o atmosfera speciala la nunti si evenimente. A devenit chiar o traditie ca dansul mirilor sa fie invaluit in acel fum, pentru un efect mai dramatic, conservat in fotografiile de nunta si in amintirea celor prezenti. Cererea e mare, pe acest segment al organizatorilor de nunti.

„Dry Ice este firma care a lansat, in Romania, moda utilizarii ghetei carbonice in divertisment. Inainte, aceasta se folosea doar in scop industrial”, spune managerul general al Dry Ice, Szabo Mihaly.

Dry Ice livreaza la comanda gheata carbonica in toata tara. Incet, dar sigur, numarul comenzilor si al clientilor fideli creste constant.

Gheata se fabrica la Cluj. Conteaza foarte mult sa fie proaspata, pentru ca, in timp, isi pierde din proprietati. Livrarea se face, pe teritoriul Romaniei, in mai putin de 24 de ore, direct la adresa clientului. Timpul este pretios si punctualitatea  este apreciata, pentru ca de ea depinde succesul evenimentului.

„Am transportat diverse produse congelate, medicamente, reactivi, am intermediat chiar transportul unor probe biologice pana in India”, isi aminteste Szabo Mihaly, general manager Dry Ice.

Gheata nu se poate, insa, pastra prea mult timp. Din momentul in care se ambaleaza, o cutie de 18 kg se evapora in totalitate in aproximativ 3-4 zile. De aceea, conteaza foarte mult sa fie proaspata. La evenimente, e foarte important ca organizatorii sa stie ca se pot baza pe livrarea la timp si in calitatea agreata pentru ca de aceste amanunte depinde, in mare masura, succesul afacerii lor.

Cand distanta de livrare este mai mare, specialistii Dry Ice ii pun in legatura pe clienti cu un reprezentant local care ofera asistenta la manevrarea ghetei carbonice, pentru a se evita eventuale neplaceri, pentru ca este vorba despre un produs mai pretentios.

Gheata carbonica este extrem de rece, are -78,5 grade Celsius. Se pastreaza in camere frigorifice bine aerisite. La manipularea ei se folosesc ustensile de plastic. Contactul direct cu pielea este periculos,  pentru ca duce la inghetarea instantanee a tesuturilor.

Dry Ice se straduieste sa ofere servicii de calitate, cu punctualitate, profesionalism si dedicatie. Sunt cat se poate de transparenti. Pretul difera in functie de cantitate, iar transportul este gratuit.

„Cu majoritatea clientilor am format o relatie de prietenie. Ii ajutam sa se dezvolte. Pe partea de evenimente, organizatorii de nunti medii spre premium sunt clientii nostri. Celor care comanda saptamanal, clietilor constanti, li se aduce aminte prin platforma de mesaje (pe care am pus-o la punct special pentru asta) sa faca la timp comanda, pentru a evita incurcaturile”, spune Szabo Mihaly.

90% dintre clienti au ramas fideli pentru ca sunt multumiti de calitatea ghetii livrate si de promptitudinea si profesionalismul celor de la Dry Ice. Se investeste in permanenta in imbunatatirea calitatii serviciilor. Exista intotdeauna disponibilitate pentru urgente, pentru clientii fideli si se poate lua legatura cu specialistii Dry Ice in orice moment, in situatii neprevazute.

„Am venit in intampinarea clientilor prin diferite solutii. Am facut aplicatii atat pentru Apple cat si pentru Android, comenzile se pot plasa de pe smartphone, direct din aplicatia pentru mobile. Istoricul clientilor se salveaza in device-ul acestuia, iar o confirmare a comenzii ajunge in casuta de mail a clientului”, precizeaza managerul Dry Ice.

Tot profitul obtinut a fost reinvestit pentru cresterea calitatii serviciilor, flota proprie de masini, capabila sa deserveasca toti clientii din Transilvania si in reteaua de parteneriate pe toata suprafata Romaniei.

Dry Ice este o afacere de nisa inedita, in plina dezvoltare. 

Sursa foto: Dry Ice 

Adauga comentariu