Drumurile judetene sunt distruse; consilierii le analizeaza din birouri

Situatia drumurilor judetene creaza tensiuni in randul consilierilor judeteni. In timp ce partea pesedista a forului sustine ca banii alocati pentru reparatii si modernizari de drumuri stau nefolositi in sertarele consiliului, reprezentantii liberali ai Consiliului Judetean spun ca platile efective sunt cea mai mica problema.

In urma rectificarii bugetului national, judetul Cluj a beneficiat din partea Guvernului Romaniei de o suplimentare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile judetene, in suma totala de 7.163.000 lei. Initial, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan, a propus ca aceasta suma sa fie utilizata pentru decontarea lucrarilor de intretinere a drumului judetean DJ 109 C Gherla - Taga, supranumit de localnici si „Drumul Groazei". In urma unui amendament propus de consilierul judetean PSD Vasile Salatioan si acceptat de majoritatea consilierilor, aceasta suma a fost insa impartita pentru mai multe drumuri judetene care necesitau reparatii urgente.

Doar ca banii nu au fost inca repartizati si nici lucrarile incepute. Cel putin asta sustin reprezentantii social democrati ai forului. 

Au fost repartizate anumite sume de bani pentru reparatii si investitii, dar inca nu suntem siguri ca aceste sume vor fi cheltuite pana la sfarsitul anului. Exista, in buget, 7 milioane de lei pentru reparatii si patru milioane de lei pentru investitii, plus sume cuprinse la inceputul anului in buget. Din pacate, CJ a cuprins suma in buget, dar inca nu se executa din cauza unor chestiuni ce tin de legislatie, spun colegii, si de autorizatia de constructie. Dar nu se poate ca la noua luni de la inceputul anului sa spui ca inca nu ai acest document. E inadmisibil asa ceva, cineva trebuie sa raspunda”, spune consilierul judetean pesedist Remus Lapusan.

De cealalta parte, consilierul judetean din partea PNL Calin Tuluc spune ca gestionarea banilor nu reprezinta o problema. In plus, lucrarile au fost deja incepute, mai spune acesta.

Anul acesta s-au modernizat 60 de kilometri de drumuri. Toate sumele alocate sunt angajate. Ca nu sunt platite efectiv, asta e alta discutie. Valoric, toate sumele alocate prin buget au fost deja angajate – pe drumuri s-a lucrat si se lucreaza in continuare. Daca nu se pot face decontarile anul acesta, tot ce ramane necheltuit se adauga in bugetul de dezvoltare pe anul viitor”, explica acesta.

Adauga comentariu