Drumuri impracticabile în Cluj. Copiii nu pot ajunge la ore

Din cauza ninsorilor care s-au abătut asupra județului Cluj, Școala din Bobâlna a fost ieri închisă. Astăzi, această unitate de învățământ și-a reluat activitatea, dar la nivelul județului Cluj sunt în continuare probleme în ceea ce privește accesul elevilor la școlile din comune. Astfel, 43 de copii din Feurdeni și Deușu nu au ajuns astăzi la școală. Dificultăți întâmpină și copiii din Borșa-Cătun, Satu Lung, Bădești, Cutca și Râșca. Însă nu doar elevii nu pot ajunge la școală. În Cojocna, unde profesorii sunt navetiști, accesul acestora a fost îngreunat din cauza unui accident. Probleme sunt și toate se referă la drumurile care au devenit impracticabile.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în prezent nu sunt unități de învățământ închise, dar sunt mari probleme în ceea ce privește accesul către școlile din comune: 

”În acest moment nu avem nici o școală închisă. 

În schimb sunt dificultăți de a ajunge la școală pentru copiii din anumite sate care vin la unitățile de învățământ cu personalitate juridică din comunele unității administrativ teritoriale.

Ieri a fost închisă școala din Bobâlna, dar în acest moment nu avem semnale că orele nu s-ar desfășura. Astăzi Școala din Bobâlna funcționează.

Pentru copiii din Feurdeni și Deușu, care vin la Școala Gimnazială Chinteni, a fost și este în continuare o problemă: sunt aproape 43 de copii care din cauza condițiilor meteo nu au ajuns la școală astăzi.

De asemenea, la Cojocna, unde toți profesorii sunt navetiști, din Cluj-Napoca, au ajuns cu dificultate, drumul fiind blocat de un accident rutier.

Mai sunt câțiva copii din Borșa-Cătun, Satu Lung și Bădești, care n-au putut ajunge la Școala Gimnazială Borșa.

Probleme mai sunt la Cutca și la Școala Gimnazială Râșca”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Cluj, Amalia Gurzău.

Astfel, este vorba fie de dificultăți în ceea ce privește accesul elevilor la unitățile de învățământ, fie de accesul profesorilor, care au ajuns cu greu la școlile unde predau. 

   ”Dificultățile sunt date de drumurile impracticabile. 

Școlile funcționează, sunt deschise, sunt în schimb dificultăți de sosire, de a ajunge la unitățile de învățământ, fie pentru elevii din satele apropiate comunei unde se află școala, fie de dificultățile pe care le întâmpină profesorii care fac naveta”, a adăugat Amalia Gurzău.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, dacă vor fi întâmpinate alte probleme majore, atunci se vor lua măsuri la nivel de unitate de învățământ în particular, în funcție de fiecare situație specifică, privind recuperarea materiei sau a orelor de curs.

La nivelul județului Cluj, în acest moment, nu sunt școli închise. Iar dacă situația o va cere, atunci la nivel de comandament vor fi luate măsurile necesare și, prin intermediul Prefecturii Cluj, IȘJ Cluj va adopta măsurile care se impun.

 

sursa foto: turdanews.ro

Adauga comentariu