Drumul de sub munte, o alternativă la DN 1, se repară cu 132,7 milioane de lei, bani europeni. O firmă din Cluj a depus singura ofertă pentru reabilitarea drumului

Consiliul Județean Brașov a demarat achiziția pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor prentru modernizarea drumului interjudețean DJ 104A, DJ 105C și DJ 105P. Drumul străbate localităţile Şinca-Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria, Ucea de Sus şi poate reprezenta o alternativă de transport la DN 1.

O singură ofertă de la o firmă din Cluj

La data-limită pentru depunerea ofertelor în sistemul electronic de achiziții publice, Consiliul Județean Brașov a primit o singură ofertă, din partea firmei clujene SC Diferit SRL care s-a prezentat cu trei firme subcontractoare (SC Energo Power SRL, SC Tel Proiect SRL și SC Vibo Instal SRL) și un terț susținător (SC Asphadif SRL). Valoarea estimată a contractului este de 132.742.444,7 lei (cu TVA).

În perioada următoare oferta va fi evaluată sub aspect tehnic și financiar, urmând ca rezultatul achiziției să fie comunicat în termenul prevăzut de lege.  „Sperăm ca această oferă să fie conformă cu cerințele stipulate în caietul de sarcini, astfel încât să reușim să semnăm contractul și să începem lucrările în cel mai scurt timp, a spus administratorul public al județului Brașov, Daniel Gligoraș.

Reabilitare totală și trotuare

Investiția presupune refcerea totală a șoselei de 49 km, care este acum un drum plin de gropi și pe alocuri cu pământ în loc de asfalt. Se vor mai amenaja trotuare, stații pentru transportul public, ziduri de beton și mai multe poduri.

 „Unul dintre obiectivele noastre este să dezvoltăm județul cu fonduri europene. Mă bucur că pentru modernizarea acestui drum am accesat 31,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană, având în vedere că în ultimii 20 de ani aici n-au fost făcute lucrări de amploare, ci doar reparații curente. Drumul «de sub munte», odată modernizat, va asigura pentru mii de locuitori din 13 sate ale Țării Făgărașului o legătură directă cu principalele drumuri naționale și europene“, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Sursa Foto: Bună Ziua Făgăraș

Adauga comentariu