Drumul care duce la Parcul Zoo din Sălicea va fi reparat de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de întreținere pe cel mai nou drum județean DJ 103Z, Sălicea-Micești-Tureni, recent preluat de Consiliul Județean Cluj.

Drumul Sălicea (joncțiunea cu drumul județean DJ 107R) – Micești – Tureni (joncțiunea cu drumul județean DJ 103G) a fost preluat în administrare de Consiliul Județean Cluj, sub indicativul DJ 103Z.

În acest context, pe cel mai nou drum județean al Clujului au demarat lucrări de întreținere care se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic. Lucrările vizează un sector în lungime de aproape 19 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 18+975, cu mențiunea că în această fază lucrările vizează sectorul de drum cuprins între km 0+000 și km 2+350.

Se vor derula, astfel, lucrări constând în scarificarea și reprofilarea drumului cu cilindrare fără adaos de material, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de material, așternerea de strat de piatră, realizarea și completarea de acostamente, refacerea terasamentelor deteriorate, curățarea șanțurilor și a rigolelor, înlocuirea de podețe tubulare, realizarea de fundație din blocaj cu piatră brută și așternere de covor asfaltic. Nu în ultimul rând, vor fi realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.
În această fază se execută lucrări de refacere a terasamentelor deteriorate și realizarea de șanțuri.

”Sunt convins că de multe ori, traversând drumul din Pădurea Făget spre Sălicea, ați văzut sau chiar parcurs - cu greutate - drumul care duce spre Parcul zoo Moara De Vant Salicea. Acel drum comunal a fost preluat recent de către Consiliul Judetean Cluj, a fost redenumit DJ 103Z, iar lucrările de reabilitare ale acestuia au și început. Foarte curând, fie că mergem acasă fie că mergem să ne bucurăm de natură împreună cu familia, o vom face cu și mai multă plăcere, pe un drum nou”,  a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Adauga comentariu