Drumarii clujeni, pe podiumul amenzilor. Cate amenzi a aplicat Poliția Română pentru starea proastă a drumurilor

Drumarii din județul Cluj sunt pe locul 3 într-un top al celor mai amendate județe, pentru că nu au întreținut corespunzător starea drumurilor pe timp de iarnă. În prima lună a anului, polițiștii au aplicat 72 de amenzi, în valoare de 200 000 lei,  cele mai multe sancțiuni au fost aplicate drumarilor din Bihor - 15 amenzi , Dâmbovița - 10 amenzi  și Cluj - 8 amenzi.

"Cele mai multe dintre acestea (59) au fost date pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancționate și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public. Aceste măsuri au fost luate de polițiștii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum și de polițiștii  din județele Sălaj, Satu-Mare, Argeș, Bihor, Cluj, Maramureș, Alba, Arad, Gorj, Mehedinți, Mureș, Vaslui, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu și Vrancea.", se arată într-un comunicat al Poliției Române

Pentru a conduce în siguranţă, în contextul avertizărilor meteorologice, Poliția Română vă recomandă:

  •  Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire inclusiv ziua (pentru toate categoriile de drumuri), dar şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!

 

  •  Nu acționați brusc mecanismele de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau a derapajelor necontrolate!

 

  •  Echipați-vă autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Adauga comentariu