Drogații se plimbă în parcurile din cartiere. Atentie imagini șocante EXCLUSIV

Doi tineri au fost filmați astăzi într-un parc din Cartierul IRIS. Băieții erau sunt influența drogurilor și manifestau un comportament șocant, plimbându-se printre copiii aflați la joacă.

O mamă susține că după ce i-a văzut a sunat la 112 însă polițiștii nu s-au grăbit să apară.

„Am ieșit azi cu nepotul în Parcul Iris și am rămas șocata: ziua în amiaza mare, doi tineri drogați se plimbau prin parc. Lumea se uită și șușotește că sunt drogați, dar nu ia nici o măsură. Am sunat la 112 și după aproximativ două ore a ajuns un echipaj de la Poliția Locală. Cei de la Ambulanță mi-au spus că nu au ce să le facă. Oare este e normal să ne creștem copiii și nepoții?”, povestește una dintre mămicile care i-a zărit pe cei doi drogați.

Imaginile vorbesc de la sine:

 

Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, cei de la Serviciu 112 au redirecționat apelul către un echipaj de la Poliția Locală Cluj-Napoca, pentru că polițiștii erau ocupați cu alte sesizări mai importante.

În prezent, procurorii nu-i vor mai putea urmări penal pe cei care cumpără substanţe etnobotanice pentru consumul propriu, iar dosarele care sunt pe rol vor fi închise. Sunt consecinţele directe ale deciziei luate de instanţa supremă. Totodată, în cazul în care polițiștii surprind asupra consumatorilor o cantitate mică de droguri nu mai au dreptul de a le confisca și nici să le deschidă dosar penal.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis recent că procurarea și consumul propriu de substanțe etnobotanice nu se mai pedepsesc cu închisoarea sau cu amendă penală, deoarece, potrivit magistraților, acestea nu pot să constituie infracțiune.

 

 

Adauga comentariu