Din oras

Drept la replică dat de Daniel Tămaș, șeful DGAPSC, cu privire la „acuzațiile” făcute de Ziar de Cluj și Alin Tișe

Referitor la acuzațiile apărute în publicația dvs. cu privire la imobilul din Cluj-Napoca, str. Padin, Nr. 20, facem următoarele precizări:

Până în decembrie 2014, acest imobil în suprafață de 223,06 metri pătrați, a găzduit toate serviciile de specialitate destinate asistenței sociale a persoanei adulte, inclusiv Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Datorită triplării numărului de persoane care solicită evaluare în vederea încadrării în grad de handicap, după o analiză temeinică, s-a considerat că acest spațiu nu mai este adecvat și s-a luat măsura mutării serviciilor de specialitate în Cluj-Napoca, pe strada General Eremia Grigorescu, Nr.37-39, în mai multe spații amenajate și în curs de amenajare, în suprafață de peste 1.000 metri pătrați.

La începutul anului 2015, în colaborare cu o organizație neguvernamentală parteneră au început demersurile pentru promovarea unui proiect cu finanțare europeană (Centrul de Consiliere și Pregătire pentru Asistenții Maternali Profesioniști), ca și locație aleasă fiind imobilul de pe strada Padin.

Până la aprobarea și implementarea acestui proiect, spațiul compus din 6 încăperi, 3 toalete și o bucătărie a rămas nelocuit. Începând cu luna iunie 2015, un număr de 10 angajați ai Centrului Comunitar Județean din subordinea Direcției, tineri absolvenți de studii superioare proveniți din sistemul de protecție specială sau din alte județe, cu posibilități reduse de întreținere și cu venituri salariale  scăzute, au solicitat sprijin instituției noastre de asistență socială pentru a locui pe o perioadă determinată  în acest imobil (2- 3 persoane/cameră, cu băi comune) până la rezolvarea problemei locative (împrumut de la bănci, fie chirii).

Facem precizarea că în luna iulie 2015, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Cluj din acea perioadă, domnul Mihai Seplăcan,  o comisie formată din angajați de la nivelul Consiliului Județean Cluj s-a deplasat în teren pentru a verifica aceste aspecte. În urma verificărilor întreprinse, punând la dispoziție toate actele solicitate și coroborat cu datele legate de situația socio – economică a tinerilor, nu s-a solicitat evacuarea nimănui din imobil.
Ne exprimăm pe această cale regretul că imaginea tinerilor a avut de suferit, fără a ține cont de munca și efortul depus de acești angajați, care lucrează în cadrul unui centru de recuperare destinat atât copiilor cât și adulților cu dizabilități. Subliniem faptul că acest centru are rezultate bune în comunitate amintind despre participarea la simpozioane, cooptarea în grupul de experți la nivel national, participarea la masă rotundă organizată de Ambasada S.U.A. cu privire la modificările legislative privind serviciile de recuperare și incluziune socială adresate copiilor cu dizabilități.

În acest sens, vă stăm la dispoziție cu Raportul de Activitate al Centrului Comunitar Județean pentru perioada 2014-2016 și vă invităm să vizitați acest centru și să discutați cu specialiștii pentru a pătrunde complexitatea problemelor sistemului de asistență socială și protecția copilului.

Vă adresăm rugămintea să solicitați punct de vedere cu privire la orice aspect care vizează D.G.A.S.P.C. Cluj de la conducerea instituției și nu de la persoane care nu mai au nici o calitate în această instituției pentru o reflectare corectă a realității.

Cu deosebită considerație,

DIRECTOR GENERAL
Daniel Claudiu TĂMAȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *