"Dreapta" USR o freacă pe stânga cu PLUS

Nu se face politică în România și nici nu cred că s-a făcut vreodată. În România se practică Religie Politică, cu Tătucul Atotziditorul de Partid ridicat pe un piedestal și idolatrizat. La acesta și la Apostolii săi se închină toți neputincioșii ca să le dea lor funcția cea de toate zilele și salariul și pensia în numele socialismului, liberalismului și popular europenismului, Amin!

Cu Biserica de Partid nu te joci să critici Tătucul (că e președinte de partid, de țară, de consiliu județean sau primar), că-ți vin Martorii Mărturisitori și te iau la sos de limbă și bolovăniș ideologic de nu te mai recunoaște nici mă-ta, nici tac-tu. Zilele acestea sunt pe val Biserica lui Cioloș și Biserica #UnițiSalivăm România. Cele două Biserici tocmai ce au pus de o alianță în vederea a nu se știe ce. Că, deși se dau de dreapta, colcăie de fantezii de stânga.

Cum apare câte un securist întâmplător din viața lui Julien, un ceapist coleg de facultate cu Dacian, așa ca Fițiu, sau o debusolată care are fantezii paleo-falansteriste precum Oana Bogdan, motorașul gripat de marxism al PLUS, cum îți sar predicatorii la jugulară. La fel și la USR: să nu vorbești de somnul lui Goțiu din Parlamentul României sau de Barna din programul lor pe educație.

Că nu te pui în clonț cu Biserica lui Cioloș și cea a USR, că se țin scai de tine Mărturisitorii de Credință: “Dușmanul e altul, bă, ce te legi de al nost’, pesedistul dracului”? Ăștia trăiesc numai în rivalitate și în pro-contra cuiva.

#Băbăieți și #făfetițe, în politica asta de Biserică dușmanul dușmanului meu nu mi-e neaparat prieten, că nu mă ajută cu nimic să scap de ALDE, PSD sau pedelo-penele ca să bag la guvernare niște dubioși care plagiază de la Marx, Engels, Lenin și Stalin sau din Căpcăunii Capitalismul Sălbatic. Iar capacitatea de a gândi singur, nu mă face amicul PSD, așa cum decretează tălâmbii.

Cum cu minusurile din PLUS v-am mai plictisit, vreau să vă arăt ce prăbușiri ideologice sunt și în programul USR. Să realizați cam ce varză a la Cioloș-Barna este această Alianță. Pe de o parte, paleo-comunism: omenirea să renunțe la proprietate, chit că aceasta este garantată de Constituțiile țărilor civilizate (printre care, încă, se mai numără și România), pe de cealaltă: bogătanii cu bogătanii, săracii să numere păduchii la săraci și să-și aștepte în țarc porția de mâncare. Citim (și ne crucim) în programul USR că bogații trebuie să stea în școli private, cu profesori sub papucul elevilor și al părinților, iar elevii săraci să aștepte masa caldă.

USR vorbește, pe ascuns, că nu oferă nici un detaliu despre ce, cine, când, unde, de ce, despre construirea de școli private. Probabil pe banii statului, căci altfel nu ar avea nicio legătură cu un program politic. Deci, pe bani publici, USR se gândește doar la copiii din școli private, într-o țară în care există școli fără toalete sau școli care stau să cadă peste elevi. Deci, dăm banii publici școlilor private, în loc să ajutăm școlile de stat să se dezvolte și să ofere condiții bune tuturor elevilor. Apoi vine partea de populism grosier: masa caldă. Ea există deja, dar nu se poate implementa că nu prea există cantine, locuri unde să se servească această masă. Sau se vor construi cantine în școlile particulare și se vor redirecționa și acești bani după elevi? Oricum, după mintea celui care a scris varza useristă, nu profesorii evaluează elevii, ci părinții și elevii au să-i “ievalueze”. Îi caută de batistuță și unghii tăiate, le dau extemporal, îi cheamă cu părinții tunși la școală, nu știu, că, după mintea celui care a scris programul, temele sunt inutile, doar epuizează elevul. Eu zic să dea profesorii examen pentru fiecare elev în parte și după câți promovează, așa să fie notați de părinți! Că altfel nu văd de ce s-ar înlocui Inspectoratele Școlare cu „consilii de administrație a școlilor” formate din părinți. Adică vor face “ievaluare” la ore grupurile de mămici indignate? Adică ne plângem de expertiza Veoricăi Dăncilă ca prim ministru, dar ni se par avizate într-ale învățământului niște grupuri de cloști pentru care “puișorul” e soarele sfânt pe cer? După Cioloș și Barna, firește, dacă sunt cloști de partid!

Adauga comentariu