Dramă! Un copil a murit la 200 de metri de Clinica Chirurgie I. AVEM PROBE AUDIO că Șușcă nu i-a dat voie lui Ciuce să-l opereze și a chemat elicopterul! RAED ARAFAT: „Profesorul Ciuce este un chirurg excepțional, nu trebuia solicitat elicopter"

Sara Maria a murit așteptând un elicopter când salvarea putea să vină de la 200 de metri! Interdicția impusă de Petru Șușcă profesorului Ciuce de a mai opera copii în Clinica Chirurgie I are o istorie scurtă, dar a produs cu foarte mare probabilitate și prima victimă. Sara-Maria Șendroiu, o fetiță născută prematur, s-a stins în urma unui stop cardio-respirator în ambulanța care trebuia să o ducă la Clinica Chirurgie Infantilă din cadrul Spitalului Clinic de Copii. Această nenorocire s-a întâmplat după ce familia copilului a așteptat câteva ore sosirea unui elicopter chemat de Șușcă să o transporte de urgență la București.

Această dramă a avut loc în condițiile în care trei medici specialiști ginecologi au recomandat cu mult timp înainte de nașterea Sarei-Maria ca hernia diafragmatică descoperită în perioada intrauterină să fie operată imediat după naștere de către profesorul Ciuce, adică la Clinica Chirurgie I, la nici 200 de metri de spitalul unde s-a născut fetița.

Șușcă nu i-a dat voie lui Ciuce să încerce să salveze viața unui copil, invocând faptul că acesta nu are specializarea necesară!

Motivele managerului Spitalului le-ați putut citi pe larg în ancheta publicată ieri aici.

Merită să citiți, oricât de enervant ar fi, și legile pe care le-ar încălca, în opinia triumviratului care conduce Spitalul Județean Cluj: Monica Costin, Director de Îngrijiri, Cristina Ghervan, Director Medical și Majestatea Sa, Petrică Șușcă, profesorul Ciuce atunci când salvează viața unor copii. Publicăm integral aici, punctul lor de vedere.

 

 

Interesant este că acest punct de vedere a ajuns la redacția Ziar de Cluj doar ieri, 2 iulie, în condițiile în care răspunsul are număr de ieșire din data de 1 iulie. Este relevant acest lucru, pentru că în răspuns, din motive numai de ei știute, membrii Comitetului Director al Spitalului Județean AU ASCUNS FAPTUL CĂ FETIȚA SARA-MARIA A MURIT ÎN DATA DE 1 IULIE 2015, în jurul orei 16.30.

Drama familiei Șendroiu

Cu greu poate fi descrisă în cuvinte, drama prin care a trecut familia Șendroiu, stresul la care a fost supus acest cuplu de tineri ce încearcă de câțiva ani să își întregească familia cu un copil. Acești oameni au  fost purtați într-un hățiș birocratic absurd când în inima lor trebuia să existe liniștea că sistemul sanitar și medicii vor găsi cele mai bune și rapide soluții ca odrasla lor, încă nenăscută, să aibă o șansă cât mai mare la viață.

Familia Șendroiu, Dănuț și Cătălina (foto), își dorește de mai mulți ani să aibă un copil. Din păcate, din cauza unor probleme cu placenta, Cătălina a pierdut prima sarcină gemelară. Acum câteva luni, Cătălina a rămas din nou însărcinată și a aflat de la medicii ginecologi că fetița lor, Sara-Maria, se va naște cel mai probabil  prematur și că va trebui operată imediat după naștere din cauza unei hernii diafragmatice congenitale. Sarcina avea 7 luni și 2 săptămâni

Dănuț Șendroiu: „Cum este posibil ca după 10 ani de operații reușite la zeci de copii să i se interzică profesorului Ciuce să salveze alte vieți?"

„Noi am ajuns la profesorul Ciuce la recomandarea a trei medici ginecologi, nu am venit de capul nostru la Cluj, suntem din Târgu-Jiu. După o sarcină gemelară pierdută, eu și soția mea eram disperați că vom pierde și al doilea copil, mai ales că am aflat că sunt probleme grave cu fetița încă nenăscută. În urma unor analize foarte amănunțite am aflat că, fetița noastră Sara are hernie diafragmatică, mușchiul diafragmatic nu s-a dezvoltat corect, iar stomăcelul i s-a urcat în cavitatea toracică, apăsând un plămân”, ne-a povestit, printre lacrimi, Dănuț Șendroiu, tatăl fetiței decedate.

Familia Șendroiu nu a avut pretenția ca medicii din Cluj să facă miracole pentru copilul lor încă nenăscut, a știut însă că unul dintre medicii cu cele mai bune rezultate din România pentru tratarea afecțiunii copilului lor este profesorul Ciuce.

„Știu că medicii nu sunt vraci, profesorul Ciuce și medicii neonatologi mi-au explicat foarte amănunțit că sunt șanse mici ca fetița noastră să supraviețuiască până la o eventuală intervenție. Ce nu am înțeles este încăpățânarea și cerbicia managerului Șușcă de a-mi interzice mie, ca părinte, să-mi încredințez copilul în grija unor medici care au avut rezultate atât de bune în tratarea unor copii cu aceeași suferință ca cea a fetiței mele. Și profesorul Ciuce și doamna profesor Natalia Hagău sunt niște profesioniști extraordinari. Am vorbit cu ei și le-am simțit căldura umană și empatia cu suferința noastră. Știu că ar fi făcut totul ca să-mi salveze copilul, dar nu au fost lăsați să-mi ajute fetița. Trebuia mutat doar un incubator în Chirurgie I, așa cum s-a făcut de atîtea ori și copiii au fost salvați, după operație s-ar fi întors fetița la Neonatologie. L-am întrebat pe Șușcă, aproape plângând: „CUM SE POATE SĂ AIBĂ GHINION DOAR COPILUL MEU SĂ NU FIE OPERAT DE CIUCE PENTRU CĂ AȚI DESCOPERIT CĂ ESTE ILEGAL?

 

Petru Șușcă: „Și dacă ar fi copilul meu, nu aș fi de acord să-l opereze Ciuce, pentru că este ilegal”

Dănuț Șendroiu a încercat încă din data de 29 iunie să primească un răspuns din partea managerului Șușcă la solicitarea ca profesorul Ciuce să-i opereze copilul. A fost refuzat verbal pentru prima dată în dimineața zilei de 29 și, mai apoi, definitiv, la câteva ore după ce s-a născut fiica acestuia. Disperat, omul a făcut o cerere scrisă înregistrată la registratura spitalului, la care nu a primit niciun răspuns, cerere în care spune foarte clar că își asumă toată responsabilitatea legală ca fetița lor să fie operată de doctorul Ciuce!

Din discuțiile la care au participat Petru Șușcă, Directorul Medical, Cristina Ghervan, Șefa Secției de Neonatologie, Profesorul Gabriela Zaharie, rezultă clar că NICIUNUL DINTRE CEI PREZENȚI NU A LUAT ÎN CALCUL CA INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ AR PUTEA  SĂ FIE EFECTUATĂ DE PROFESORUL CIUCE LA CLINICA CHIRURGIE I, ÎN CIUDA FAPTULUI CĂ PĂRINȚII ȘI-AU ASUMAT CA ACESTA  SĂ LE OPEREZE COPILUL, INCLUSIV CU RISCUL UNUI DECES ÎN TIMPUL ACESTEI INTERVENȚII!

Șușcă a chemat elicopterul pentru ca fetița familiei Șendroiu să fie operată la București, când copilul putea fi salvat la 200 de metri, în Clinica Chirurgie I!!!

„Am intrat în biroul domnului Șușcă, la câteva ore după ce s-a născut Sara. Starea ei era foarte gravă, personalul de pe secția de Neonatologie de la Ginecologie I ne-a explicat că trebuie să se ia repede o decizie, pentru că hernia diafragmatică era foarte mare și copilul respira cu dificultate. Nu știa nimeni unde trebuie dus copilul. Tot personalul  știa încă înainte de transferul soției de la Ginecologie II, la Ginecologie I că Șușcă a interzis ca fetița noastră să fie operată de Profesorul Ciuce în Clinica Chirurgie I. La discuția cu Șușcă, în biroul acestuia, a asistat și șefa Secției de Neonatologie, Gabriela Zaharie care era „montată” să refuze transferul la Chirurgie I cu toate că mi-au spus mai multe asistente de pe secție că aceeași doamnă doctor a mai trimis copii la profesorul Ciuce și s-au făcut bine. Și-a acoperit „pielea cu hârtii”, așa cum fac toți când au un șef nebun sau când vor să scape de responsabilitate. Am rămas uluit când mi-au spus că singura soluție este să cheme un elicopter care să-mi transporte copilul la București, elicopterul nu a ajuns și după mai multe ore de bâlbe administrative, o ambulanță a fost trimisă pentru a opera copilul la Chirurgie Infantilă. Prea târziu, fetița noastră Sara-Maria a decedat în salvare, în urma unui stop cardio-respirator”, ne-a povestit, îndurerat, Dănuț Șendroiu.

În timpul înregistrării, Petru Șușcă poate fi auzit cum invocă faptul că și managerul Spitalului de Copii, Cornel Aldea, i-a spus că este ilegal ca fetița familiei Șendroiu să fie operată în Clinica Chirugie 1. Contactat de Ziar de Cluj, medicul pediatru Cornel Aldea a negat că ar fi avut o discuție pe tema legalității intervenției în clinica condusă de chirurgul Constantin Ciuce.

„Nu este adevărat ce susține managerul Șușcă, nu am avut nicio discuție cu el despre legalitatea intervenției în cazul fetiței Șendroiu. Eu am fost contactat de Șușcă doar pentru a fi întrebat dacă suntem de acord să primim acest copil la Chirurgie Infantilă. Bineînțeles că am fost de acord. Nu puteam să spun că profesorul Ciuce nu poate să opereze un copil, atâta timp cât mai mulți medici pediatri din clinicile noastre au trimis de-atâtea ori copii grav bolnavi pe care i-a operat cu succes ”, a declarat pentru Ziar de Cluj Cornel Aldea, managerul Spitalului Clinic de Copii Cluj.

Raed Arafat: „Nu trebuia chemat niciun elicopter, copilul putea fi operat de profesorul Ciuce, este un chirurg excepțional”

Raed Arafat, Ministru Secretar de Stat, s-a arătat revoltat de situația în care a fost pusă familia Șendroiu și fetița lor grav bolnavă:

„ Să fim foarte clari, nu trebuia să zboare niciun elicopter către Cluj, profesorul Ciuce este un chirurg excepțional. Un om dedicat care și-a întrerupt nu odată concediile ca să opereze copii la solicitarea expresă a unor colegi medici sau a unor părinți disperați. Parcă am înnebunit toți în țara asta! Am ajuns să cerem hârtii unor oameni care operează de 10 ani și care și-au dovedit valoarea prin rezultate de excepție. Hârtia salvează vieți sau talentul și dedicarea unor medici? Dincolo de asta, decizia de a chema un elicopter este absurdă în condițiile în care copilul putea fi operat la nici 200 de metri de locul în care era internat. Mai mult decât atât, un copil care este într-o stare atât de gravă trebuie mișcat cu mii de precauții. Mă repet, elicopterul nu trebuia chemat, atâta timp cât părinții copilului au găsit un specialist de talia profesorului Ciuce care a luat decizia împreună să încerce să-i salveze viața. Oricum elicopterul nu a putut veni la Cluj pentru că era într-o altă misiune. Am aflat între timp că fetița s-a prăpădit, regret profund asta și transmit condoleanțe familiei prin dumneavoastră", a declarat pentru Ziar de Cluj Raed Arafat.


Președintele Colegiului Medicilor Cluj, conferențiarul Bizo: „ Zeci de copii îi datorează viața profesorului Ciuce”

Poate cea mai relevantă poziție publică față de scandalul declanșat de interdicția impusă de managerul Șușcă, medicului Ciuce de a mai opera copii, a avut-o Colegiul Medicilor din Cluj, prin vocea președintelui acestei instituții, conferențiarul Aurel Bizo.

„Colegiul Medicilor Cluj a fost solicitat de către secretariatul general al Ministerului Sănătății să își exprime punctul de vedere în legătură cu cazurile pediatrice internate și tratate în clinica Chirurgie 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. De asemenea, în aceeași adresă se solicita același punct de vedere referitor la cazurile de chirurgie vasculară internate și operate în aceeași secție. Această solicitare a fost formulată în urma unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății, în care managerul spitalului își manifesta nemulțumirea asupra încălcării art. 380 alin. 1 din Legea nr. 95/2006.
Opinia Colegiului Medicilor Cluj a fost că toate cazurile pediatrice operate în clinica Chirurgie 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca de către Prof. Dr. Constantin Ciuce și echipa clinicii, au avut unele particularități, respectiv, din cauza patologiei complexe, majoritatea cazurilor presupuneau o echipă chirurgicală cu pregătire complexă, care să abordeze atât chiruirgia viscerală cât și chirurgia vasculară, competențe care nu există în cadrul Clincii de Chirurgie Infantilă din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.
Chiar echipa de control a Ministerului Sănătății a sesizat că multe cazuri au fost urgențe medico-chirurgicale pentru malformații congenitale incompatibile cu viața, cazuri oncologice cu invadare vasculară. Această afirmație se bazează pe rapoartele a trei specialități care au solicitat ajutor din partea Clincii Chirurgie 1: gastroenterologie - dr. Pîrvan Alexandru, oncologie - Conf. dr. Gheorghe Popa, hepatologie și gastroenterologie pediatrică - dr. Pop Tudor. Din nefericire, în cadrul Clinicii de Chirurgie Infantilă Cluj-Napoca, nu există baza materială pentru intervenții de anvergură în chirurgia malformațiilor de căi biliare, de patologie vasculară sau chirurgie laparoscopică. Ori în aceste situații, un pacient pediatric nu poate fi privat de o conduită terapeutică corectă, acești copii trebuie să aibă o șansă pentru o intervenție chirurgicală din partea unei echipe de profesioniști.
Reiterăm afirmația că sănătatea pacientului este primordială, și dacă s-au obținut măsuri terapeutice de performanță, cum ar fi transplantul hepatic, transplantul renal ori alte intervenții salvatoare în patologia copilului, acestea s-au datorat doar profesionalismului unor oameni deosebiți, care au pus suferința copilului înaintea unor carențe legislative și lipsuri ale sistemului.
În același raport, se făcea referire că secția A.T.I. a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca nu are competență pentru îngrijirea copiilor post-operator. Trebuie să subliniem că majoritatea anesteziștilor care lucrează în secțiile de chirurgie pediatrică din Cluj și din țară, s-au format în cadrul secției A.T.I. a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, sub îndrumarea șefului secției A.T.I., Dna. Prof. Dr. Natalia Hagău, un renumit anestezist, care timp de 16 ani a asigurat anestezia și terapia intensivă a copilului operat pe cord.
Referitor la cazurile de chirurgie vasculară tratate în Clinica Chirurgie 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, vă informăm că dl. Prof. Dr. Constantin Ciuce deține gradul de medic primar în chirurgie vasculară din anul 2000, ceea ce îi permite, conform gradului profesional, și abordarea acestui domeniu de patologie.
 Referitor la întrebarea directă pe care mi-ați adresat-o, dacă cazurile de nefrologie pediatrică au apelat sau nu la serviciile echipei din cadrul secției de Chirurgie 1, o să vă dau un răspuns care nu are legătură cu statutul meu de președinte al Colegiului Medicilor Cluj și este o opinie personală pe care vă rog să o interpretați în afara contextului instituției pe care o reprezint.
Încă din anul 1994, odată cu demararea terapiei de substituție renală la copil în România, dl. Prof. Dr. Constantin Ciuce a fost primul care a fost alături de copiii aflați în grea suferință. Concret, a fost primul care ne-a asigurat abordul vascular, respectiv realizarea de fistule arterio-venoase, abordarea cateterismului de venă centrală. În anul 1998, Prof. Dr. Ciuce a realizat primele grefe vasculare la copil pentru abord vascular definitiv, respectiv fistule arterio-venoase. Ajutorul din partea Clinicii Chirurgie 1 a continuat apoi cu abordul în dializa peritoneală la copil, primele catetere de dializă peritoneală fiind montate în această clinică cu ajutorul deosebit din partea domnului dr. Grecea. Sprijinirea pacientului pediatric cu patologie renală a continuat apoi cu realizarea unei intervenții terapeutice extrem de delicate, care presupune mult profesionalism și o echipă redutabilă de anesteziști, respectiv paratiroidectomia în hiperparatiroidismul secundar la copil, intervenție care s-a efectuat în premieră națională la Cluj-Napoca. În momentul de față ne aflăm în imposibilitatea de a acorda asistență de specialitate acestor categorii de copii, asistând neputincioși la continuarea demineralizării osoase a acestora și evoluția spre osteodistrofie invalidantă, care va trimite copilul într-un scaun cu rotile.
Mă repet, este o opinie personală, care vine din partea specialistului implicat în îngrijirea copilului cu insuficiență renală cronică, și nu din partea președintelui Colegiului Medicilor Cluj, opinie care nu are intenția de a influența deciziile de ordin administrativ din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca", arată Bizo în punctul de vedere al Colegiului Medicilor.

Liliana Constantin, mama unui copil de 9 ani operat de profesorul Ciuce: „Este o nebunie să-i interzici unui asemenea medic să salveze copii”

Articolul publicat ieri a suscitat foarte mult interes din partea cititorilor noștri. Mulți dintre părinții copiilor salvați de medicul Ciuce au scris comentarii de apreciere la adresa acestuia.
O doamnă din Brașov a cărui copil a fost operat cu succes acum un an a ales însă să ne sune pentru a-și exprima aprecierea față de profesionalismul acestuia.

„Copilul meu, Robert, care are are acum 9 ani și jumătate, a avut probleme grave de sănătate. La vârsta de 1 an și jumătate a făcut hemoragie internă, atunci a fost diagnosticat cu cavernom portal cu varice esofagiene, o malformație congenitală foarte gravă. Am fost îngrijiți ani de zile de pediatrul Pârvan de la Clinica Pediatrie 2. Ne-am chinuit ani de zile, acum un an, la recomandarea doctorului Pârvan, am ajuns pe mâinile „de aur„ ale profesorului Ciuce. Operația a fost o „operă de artă” a acestui medic extraordinar, lui Robert i s-a făcut un șunt mezenteric cu venă jugulară. Acest tip de intervenție, am aflat că se face în Occident, pe foarte mulți bani. Profesorul Ciuce nu a vrut să primească de la noi nici măcar o ciocolată. Este un om de caracter, cum rar am văzut, cu credință mare în Dumnezeu. Cum să interzici unui asemenea doctor să mai opereze? și mai apoi ce anesteziști fantastici sunt în clinica domnului Ciuce... Vă dau doar câteva nume, Natalia Hagău, Simona Cocu, doctori foarte buni. Este o nebunie să nu-i lași să-și practice meseriaȚ,a spus femeia.

Ziar de Cluj solicită o anchetă a Ministrului Sănătății cu privire la circumstanțele în care a murit Sara Maria Șendroiu și DEMITEREA URGENTĂ a managerului Petru Șușcă pentru ABUZ ÎN SERVICIU. Nu avem date certe că viața Sarei Maria putea fi salvată după nașterea ei prematură.

Sigur este însă faptul că o familie de tineri a fost pusă în situația să se roage până la Dumnezeu de un economist să le permită accesul la serviciile medicale ale unuia dintre cei mai buni chirurgi din România și au fost refuzați.

Cu ce drept intervine un om care are nu are nicio competență în domeniul medical în relația dintre un medic și o familie ce își asumă împreună salvarea unei vieți cu toate riscurile aferente?

Își asumă Șușcă moartea sau salvarea unor oameni ce sunt operați în clinicile Spitalului Județean Cluj ?

Solicităm public Ministrului Sănătății o anchetă asupra circumstanțelor în care a murit Sara Maria Șendroiu și o analiză serioasă a bâlbelor administrative ale conducerii SCJCJ în acest caz.

Din surse foarte credibile am aflat că ministrul Bănicioiu a avut o discuție foarte dură cu managerul Șușcă cu câteva ore înainte să moară fetița familiei Șendroiu. Nu știm însă dacă i-a cerut și demisia.

Domnule Ministru Bănicioiu, tot Clujul știe că managerul Șușcă se comportă ca un rinocer pentru că „îi ține spatele” membrul de vază PSD, neurochirurgul Ștefan Florian.

Știm de ce, și dumneavoastră știți. Întrebarea este: PÂNĂ CÂND?

 

Comentarii

Corina

03.07.2015 20:59

Sper doar ca aceasta tragedie sa nu ramana doar o "stire" care se publica, genereaza audienta si apoi se uita... fara nici un rezultat concret...

Ena

04.07.2015 18:59

aincer opinia lui arafat nu e in acord cu legea

Cristina

06.07.2015 11:00

EXACT!!! Dar cati isi dau seama de asta si, mai ales, cati dintre cei care isi dau seama sunt dispusi sa o si recunoasca public?!

Dan

03.07.2015 21:18

Demisia? Doar atat? Puscarie merita sa faca marele "manajer". Ca toti rahatii stiu de toate in tara asta cand sunt numiti si sprijiniti politic pe un post caldut!Parintii sa faca bine sa-i faca plangere penala ptr omor din culpa si abuz in serviciu. Ce dobitoc, sa cheme elicopterul in loc sa renunte la incapatanare, sa lase si el putin de la el, si sa-i dea fetitei aleia o sansa reala la viata, arogantul dracului! Ca toti incompetentii se cred Dumnezei daca stau pe un fotoliu directorial.Sa-ti dea Dumnezeu sa crapi si tu in urma unei urgente medicale ce desi s-ar putea rezolva, sa treneze pe motive de hartogaraie, meriti sa mori cu zile tot din cauza birocratiei, asa cum ai ucis-o pe copila asta!Ai distrus o familie numai sa nu cedezi in disputa aia, sa pleci capul si sa dai inapoi, ca doar esti mare si tare manager si tu tai si spanzuri acolo!Puscarie sau sa crapi asta meriti tu, nu demitere!  

Ardelean

03.07.2015 21:29

Nenorocitii, si-au batut joc de bietii oameni. Foarte trist....

Ionel

04.07.2015 00:37

Dumnezeu e su,si vede toate aceste rautati din partea conducerii spitalului,se intoarce roata,de asta sa fiti siguri!!Ca noi,oamenii nu putem face nimic,dar D-zeu e cel care judeca!!Dar astia nu au frica de D-zeu,dar o sa vada ei..Nu scapati de judecata asta,asta e sigur!!!!!!!!!

tinu

04.07.2015 08:12

mai bine ati spune ce greutate avea copilul Sendroiu? sub doua kilograme?daca il opera prof. Ciuce, veneau alti jurnalisti sa scrie ca un copil de sub doua kilograme a murit dupa ce a fost operat intr-o clinica de adulti.eu sunt medic de profesie si spun ca managerul a procedat corect.

Doina

04.07.2015 08:16

Acest copil a murit pentru ca D-l Profesor Ciuce nu a fost lasat sa il opereze? Este strigator la cer!Ce faceti, Domnule Ministru? De partea cui sunteti?! De partea pacientilor sau a "contopistilor" astia care se cred Dumnezei trecand peste deciziile parintilor si a medicilor?D-l Profesor ar fi trebuit ajutat! Aveati timp, domnule "manager" sa ii puneti la dispozitie toata dotarea necesara. Puteati chiar sa fiti alaturi de parinti si sa ii incurajati pana se termina operatia si apoi, daca va mai dadea mana, sa ii faceti o "hartie" Domnului Profesor.Sper sa se faca dreptate..de dragul Sarei si a parintilor ei! 

CARP CORNEL

04.07.2015 08:50

Este,ca multi economisti(vezi curtea de Conturi,ANAF etc,,) un rinocer care,in imensa-i obtuzitate, sacrifica o viata ca sa demonstreze ca e de la Maramu''! Nu are copii,nu poate intelege imensa durere a acestor parinti. D-zeu s-o ohihneasca! Aceeasi ''economisti'' care au pus ''in cap'' industria romaneasca interpretand legile dupa capul lor obtuz ,vezi Gheorghe de la Curtea de Conturi,Abrudan cu tspe barbati etc... Au distrus mii de locuri de munca si,dupa ce au inchis combinate si intreprinderi acum au trecut in sanatate si asistenta sociala. Unde rezolva problemele in acest mod. Da.ECONOMISTII au pus aceasta tara in cap. Iar Susca este sustinut de ''kaizerul'' Rus Ioan. Cea mai cinica persoana a acestei tari. Si cea mai lacoma! Are atatea cadavre in spate acest Rus ,ca si Boc de altfel... Dar pana nu vom iesi in strada ,macar din solidaritate cu acesti parinti, ii lasam sa-si faca numarul. De data asta ,cu viata cuiva! 

ama

04.07.2015 09:58

Bravo Emanuel Ungureanu, si eu sunt economista, dar trebuie sa iti stii limitele, legal a fost, dar UMAN? Stiu ca personalul medical depune un juramant, viata pacientului primeaza in orice situatie...pana acuma s-au operat sute de copii si acuma nu se putea...In Clujul Asta nimeni nu putea sa opereze???? Si daca doctorul CIUCE a salvat atatea vieti pana acuma, nu se mai putea inca o data? daca era copilul lui SUSCA? Si in strada il oprea...si tot il salva nu mai conta legea, cata ipocrizie. Sper sa se ia o decizie in cazul asta, ca se pare ca partidul e mai important decat viata unui om, sper ca mai sunt prin minister MEDICI, nu economisti.

las ruinas

04.07.2015 10:30

L-am ascultat stupefiat pe D-l Susca cum explica ilegalitatea de a opera copii in Spitalul Judetean de Adulti. Ca sectia ATI nu are competenta pentru ingrijirea copiilor... Aceste limite se aplica doar Prof. Ciuce si Clinicii Chirurgie nr. 1? Susca stie foarte bine ca se trateaza si opereaza copii pe multe alte sectii. Si nu a facut nici o sesizare spre minister. Incepand cu Neurochirurgia stapanului sau, Prof. Florian. Plus ORL, Oftalmologie, Ortopedie, etc.  De ce nu il trimite pe Prof. Florian sa opereze la Spitalul de copii, cum a facut cu Ciuce? Poate pentru ca medicul are nevoie de instrumentar, echipamente specifice? Plus echipa rodata? Daca ar putea veni cu scuza ca nu exista neurochirurg la Spitalul de copii, de ce nu il reclama pe preferatul dansului, plasticianul Fodor, care opereaza copii cu afectiuni cronice, ghiciti unde? In Clinica Chirurgie 1 (care a fost destructurata de Susca), cu aceeasi anestezisti de pe sectia ATI care "nu au competenta" pentru Prof. Ciuce! Iar Spitalul de copii are chirurg plastician angajat! De ce nu merg copiii acolo? Ghiciti unde si cu ce anestezisti se opereaza copiii cu urgente oftalmologice? In Blocul operator al Chirurgiei 1! Cu alte cuvinte, toata lumea poate, numai Ciuce nu. 

las ruinas

04.07.2015 10:54

Daca de la Susca, venit din afara sistemului si fiind dezorientat complet, te poti astepta la orice, socheaza insa insistenta cu care Prof. neurochirurg Florian tine in brate tandemul Susca-Ghervan, creatia dansului. In ultima vreme Prof. Florian, care doreste sa fie rector al UMF Cluj, ia tot felul de decizii proaste. In loc sa isi vada de meseria lui, medic si profesor, iese in evidenta prin alte aspecte. A socat mediul academic cu emisiunea in direct la Antena3 in campania electorala in care l-a lingusit grotesc pe plagiatorul Ponta. Atunci a incalcat si legea, implicand UMF Cluj in politica, transmisia vestitei emisiuni facandu-se direct din sediul rectoratului! Acum il sprijina la nesfarsit pe Susca si toate deciziile aberante ale acestuia. Decizii in urma carora mor oameni. Se stie ca Prof. Florian e orgolios si incapatanat, dar totusi... Pana unde? Pana unde merge sprijinul PSD-ului? Cu ce sacrificii?  Inclusiv cei care nu l-au agreat pe Ciuce ca rector din diferite motive, ii recunosc prestanta academica si profesionala. Se stie exact cine ce reprezinta in medicina romaneasca. Nu il poti compara pe Ciuce cu Susca. Sa fim seriosi... Cum crede Florian ca va fi votat rector de membrii Universitatii de Medicina in aceste conditii?

maltezul

04.07.2015 11:32

Nu ancheta Ministerului Sănătăţii trebuie să decidă în cazul acesta, ci procurorii şi judecătorii! Asta miroase a drept penal penal. Cine ridică mingea la fileu şi demarează o acţiune colectivă pentru abuz în serviciu, neglijenţă deosebit de gravă şi ucidere din culpă?

Carmen Usatenco

04.07.2015 13:06

Dlui profesor doctor Ciuce tot respectul!unui astfel de medic ar trebui sa i se ofere tot confortul profesional,tot sprijinul,pentru ca a salvat atatea vieti si a facut sanatosi atatia oameni!si a ramas in Romania !respect si pretuire!

Ovidiu

04.07.2015 13:16

Prin ruga respectuoasa si printr-o cerere adresata unui spital sau serviciului public de sanatate din Romania nu se rezolva nimic, deoarece sistemul este la pamant. Birocratie, legi, hartii aiurea, vina aruncata dintr-o gradina intr-alta. Nu e de asteptat dupa stat sa iti rezolve problema, trebuie tu sa alegi sa ti-o rezolvi intai alegand un spital privat daca vezi ca lucurile de la inceput miroasa a telenovela. Costurile sunt mari incepand cu o nastere, insa noi ca romani trebuie sa invatam sa nu ne mai milogim pentru a primi un ajutor de sanatate de la stat, intrucat si pentru o simpla analiza gratuita nu sunt fonduri. D'apoi ce mai vorbim de ecografe performante la stat in Cluj si preventie in timpul sarcinii unei femei. Nici macar un simplu test Babes Papanicolau nu e gratuit in clinicile din Cluj, decat daca dai asa numita spaga. Multe doamne nasc copii cu probleme pentru ca nu se fac testele periodice gratuit, in schimb daca te duci de cand ai ramas insarcinata si pana nasti la un spital particular gen Gynia sau Novogyn din Cluj totul e sub control, insa costurile ajung undeva la 2500 lei in total pentru toate investigatiile.Lucrurile nu se schimba, o sa fie mustrati unii si da-ti afara si noi o sa platim CASSul in continuare si cand avem nevoie de ceva de la stat nu primim nimic, decat un picior in fund. Spagile din serviciul de sanatate de stat din Romania sunt din punctul meu de vedere de vina intrucat un medic/asistenta de la stat nu isi da 100% interesul decat daca ii oferi un plic.Asa ca decat sa ne enervam, mai bine facem sacrificii si alegem serviciul privat, unde dai un ban, stai in fata si esti tratat cum se cuvine.

Cristina

04.07.2015 14:59

E revoltator felul emotional in care este prezentata stirea asta, intru manipuarea opiniei publice, evident! Practic, dupa ce ni se impuie capul toata ziua cu respectarea legii, i se reproseaza acum managerului ca...a respectat legea!!!Apoi il auzim pe dl prof Ciuce cum ne explica plin de tupeu si importanta ce mare somitate e si cum de ani de zile a operat acolo copii IN AFARA LEGII! Specialistii de chirurgie pediatrica invata ani multi si dau o gramada de examene pana a avea dreptul sa faca aceste operatii. Dl prof Ciuce NU e D-zeu, sa se creada mai presus de lege! Daca il pasioneaza operatii in afara specialitatii pe care o detine, n-are decat sa-si ia competentele in sensul asta, la fel cum trebuie sa faca ORICE ALT MEDIC. Daca un copil ar fi murit in spitalul ala in urma unei operatii ghici cine era vinovat? TOT managerul fiindca a aprobat operatia intr-un spital unde nu erau autorizate si de catre un chirurg care n-avea competenta CONFORM LEGII sa faca asta! In plus, Arafat si cei din minister care inteleg ca au facut nu de mult o ancheta acolo trebuiau sa transeze deja problema fiindca inteleg ca povestea e veche. adica sa-si asume ei responsabilitatea pentru operatiile pe care le face Ciuce acolo FARA A AVEA DREPTUL ASTA LEGAL si lucrurile erau perfect clare.Acum se arata destepti si arunca, la fel ca de obicei, matza moarta exact in curtea celui mai putin vinovat din toata istoria asta!

sandra

04.07.2015 15:55

Bravo !Corect !

sandra

04.07.2015 16:24

Sunt medic, dar am recitit juramintul lui Hippocrate azi, legat de cazul mortii fetitei premature ramasa neoperata la timp de Profesorul Ciuce;am dorit sa vad daca nu sunt eronata, juramint care mie, PROASTA, mi.a ramas pe veci in cap .am jurat pentru numele lui DUMNEZEU !Juramintul este acelasi de mii de ani !Se pare ca si Prof Ciuce a jurat !Doar e obligatoriu cind termini 6 ani de medicina !Si ar fi dorit sa actioneze conform acestuia!Mi.as lasa viata si corpul meu si al copilului meu in orice moment pe miinile de aur ale profesorului Ciuce !IIi multumesc acestui mare chirurg ca exista, si sunt in asentimentul tuturor colegilor din Cluj,sunt sigura ;mentionez ca desi sunt medic, sunt OM,am nascut si eu prematur dar am fost mai norocoasa decit familia care a pierdut fetita,Dumnezeu s.o odihneasca !Cunosc si istoricul zecilor de copii salvati de acest mare chirurg roman, care azi sunt adulti,lucreaza, sunt utili familiilor si societatii !deplorabil !Poporul roman nu e asa,acesti directori de spital sunt emanatii bolnave,sper in bine si normalitate.

Diana

04.07.2015 21:35

Profesorul Ciuce este un om extraordinar. Mi-a salvat viata, si nu doar o data. Este printre putinii oameni alesi, pe care atunci cand ii cunosti iti dai seama ca sunt "diferiti". Ca sunt facuti dintr-un alt aluat. Il admir pentru puterea si dedicarea sa, de a-si sacrifica viata personala si intregile zile in favoarea salvarii atator oameni. Fara sa astepte nimic in schimb. Fara sa accepte ceva in schimb.Sper ca situatia sa se indrepte, iar cei vinovati sa raspunda pentru viata acestei fetite, care poate ca dupa operatie ar fi trait, ar fi mers la scoala, la facultate, s-ar fi casatorit, ar fi facut copii, ar fi avut o viata, cine stie, poate lunga. O viata de om care a fost curmata in doar cateva ore, din cauza unui monstru "care nu si-ar fi operat copilul ilegal".     

Sfantul Petru Susca

04.07.2015 23:18

Dragi clujeni, asta nu este tot.....sa vedeti ce urmeaza....!!! Am aflat din surse de surse ca 'Majestatea sa" este pe cale sa mai desfiinteze un serviciu unde se adreseaza cazuri foarte grave si foarte multe.....cel de ortopedie !   Aviz amatorilor : nu va mai urcati pe biciclete , nu va mai urcati la volan , nu va mai urcati pe scari ,nu  va mai urcati pe carari de munte , nu mai faceti sport si....daca se poate , nu mai respirati ! Nu se stie cine o sa va mai puna oasele la loc si o sa fiti tratati ca in epoca de piatra .....cu frunze de varza vreo 8 ore prin UPU ......apoi Dumnezeu cu mila !!! Ca asa vrea " manajerul " !!

Sfantul Petru Susca

04.07.2015 23:35
Alooooooo

nelu

06.07.2015 01:42

Daaa ca re i treaba .esti cam disperat

baraian camelia

05.07.2015 16:30
Susca e pus sa persecute medicii de buna credinta, de ex. dr.Ciuce, dr.Miu, dr.Neamtu, urmeaza dr.Vladutiu, etc

slumdog

06.07.2015 12:56

Susca e inca un "produs" al clicii PSD-iste din conducerea la varf a UMF Cluj, un taran redus din Maramu care s-a cocotat mare manager de spital si-si indeplineste "misiunea" de a da lovituri tuturor celor pe care sus numita conducere nu-i agreeaza (Profesorul Ciuce, fost Rector, este primul in vizor). Nu le pasa nici cat negru sub unghie ca victimele sunt copii nevinovati carora li se rapeste o sansa, chiar minima, la viata. Dar parca Susca e singurul "produs"? Incompetenta si rasturnarea de valori sunt ridicate la rang de virtute. Oare nici acum nu se trezeste comunitatea academica medicala sa termine cu aceasta clica?

nelu

22.07.2015 01:40

Cretini

Adauga comentariu