Dragoș Pîslaru: politica nouă cu ticăloșiți vechi

Desigur, părerile sunt împărțite. Deși, după prestația improvizată de către Dragoș Pîslaru, „oamenii noi” au făcut deja zid în fața idolului lor, un soi de zid al plângerii. Cine altul, dacă nu domnul Pîslaru, ar fi mai protrivit în postura de „expert” în prestări de servicii? Doar că atunci când prestezi pentru statul român, într-unele dintre cele mai sărmane localități din țară, te numești expert, iar când trebuie să prestezi în fața publicului, improvizezi jalnic. Aura iluminatului Pîslaru a fost, totuși, umbrită de câteva detalii halucinante: fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș, domnul Pâslaru a semnat contracte cu instituțiile de stat din județul Teleorman și Consiliul local Slatina, fieful lui Vâlcov. 

Evident, după asemenea detalii cu impact apocaliptic, mesianismul oamenilor noi din Plus are de suferit. Motiv pentru care, grupul de susținere al domnului Pîslaru i-a sugerat să renunțe la asemenea dezvăluiri pe viitor și să nu mai participe la emisiuni televizate, la ore de audiență maximă: suferă partidul, încrederea se spulberă, iar oamenii noi se dovedesc a fi mai puțin puri.

  Când albul e roșu

 Actualul europarlamentar Plus, Dragoș Pîslaru, a realizat în 2010, prin intermediul firmei sale,  strategia de dezvoltare a județului Teleorman, iar contractul a fost semnat de ordonatorul de credite de atunci, Liviu Dragnea. Un alt contract a fost semnat cu Primăria Slatina, administrată la acea vreme de Darius Vâlcov. Adică exact cu cei care urmau să devină peste ani, noii „dușmani ai poporului”. Strategia de dezvoltare a unora dintre cele mai subdezvoltate localități a beneficiat de expertiza domnului Dragoș Pîslaru, pe bani publici.

În repetate rânduri, Dragoș Pîslaru a semnat contracte cu personaje dubioase de pe scena politică românească, adică cu cei care au devenit în timp „penali” în funcții publice. După cum știți deja, „penalii” nu au ce căuta în funcțiile de demnitate publică. Dar contractele semnate cu acești politicieni sunt chestiuni „tehnice”, susține cu nonșalanță Dragoș Pîslaru, cel care nu s-a eschivat de-a lungul anilor să colaboreze cu Adrian Videanu, Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, Radu Stroe sau Lazslo Borbely. 

Aceste detalii sunt cât se poate de prețioase, fiind recunoscute chiar de către Pîslaru, ce-i drept, mai anevoie.

Firma de consultanță înfiinţată de fostul ministru al Muncii tehnocrat, Dragoș Pîslaru, a continuat seria contractelor cu statul, chiar și după ce, în acte, membrul cabinetului Cioloș a părăsit structura acționariatului. SC GEA Strategy & Consulting SA a realizat pentru Primăria Sectorului 2 strategia de dezvoltare locală până în anul 2025. Mai mult, Primăria Arad, condusă de liberalul Gheorghe Falcă, derulează cu aceeași firmă un contract similar până în anul 2020. Sediul social al companiei în cauză era declarat chiar acasă la fostul ministru Dragoș Pîslaru.

Mai mult chiar, în 30 noiembrie 2007, societatea controlată de Dragoș Pîslaru a încasat de la Ministerul Finanțelor un contract în valoare de 162.453 de lei cu TVA pentru evaluarea strategiei de dezvoltare locală a municipiului Alexandria.

 În 17 martie 2010, Consiliul Județean Teleorman a atribuit companiei lui Pîslaru un contract în valoare 153.510 lei cu TVA, iar Ministerul Afacerilor Interne a încheiat cu firma în cauză, la sfârșitul lunii octombrie 2010, două contracte – de 814.680 de lei cu TVA, respectiv 135.022,2 euro cu TVA.

Anul 2011 a început pentru GEA Strategy & Consulting SRL cu un contract în valoare de 359.476 de lei cu TVA, atribuit de Ministerul Finanțelor, iar în luna mai, compania a mai primit, din partea Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică, un contract în valoare de 1.177.215,1 lei cu TVA.

În 21 martie 2012, Secretariatul General al Guvernului a încheiat cu SC GEA Strategy & Consulting SRL trei contracte în valoare de 13.220.513 lei cu TVA, iar în luna septembrie a aceluiași an, firma lui Dragoș Pîslaru a primit de la Consiliul Concurenței un alt contract, în valoare de 28.000 de euro. În  septembrie 2014 şi iulie 2015, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a încheiat cu aceeași companie două contracte, în valoare totală de 507.900 de euro.

Din iulie 2016, numele lui Dragoș Pîslaru nu a mai apărut în structura acționariatului SC GEA Strategy & Consulting, dar firma a continuat să funcționeze acasă la acesta.

Desigur, aceste detalii sunt irelevante pentru cei care țin cu orice preț ca imaginea oamenilor noi să nu fie pătată de colaboraționism. Totuși, aceste evidențe nu pot fi negate și trebuie cunoscute de public.

Sunt reprezentanții partidului Plus cu adevărat „salvatori”? Când scena politică se află în prefacere este foarte important să știm nu doar de ce/cine ne salvăm, ci mai ales cine ne salvează. 

PS: Tot cam pe vremea aia, pluseristul Dan Bârnă făcea ghidul de comunicare al gestionarii dosarelor MAI privind integrarea europeană, minister condus de “penalul” Radu Stroe. Ghidul a constat in…modul de tipărire a unor fluturași, iar valoarea contractului a fost de…220.000 euro”, precizează, pe Facebook, Sebastian Bodu.

 

 

sursa foto: dragospislaru/facebook

Adauga comentariu