Dragos invinge cancerul prin talent

Cancerul e doar o raceala; o dovedeste, din nou, Dragos, tanarul care sufera de 7 ani de aceasta boala. Chiar si astazi, cu doar cateva zile inainte de operatia care i-ar putea salva viata, Dragos nu se lasa intimidat. In Germania, Dragos Iftimie si-a gasit un nou hobby: fotografia, iar pozele sale au impresionat sute de romani.

Diagnosticat inca de la varsta de zece ani (in 2007) cu o boala cumplita, Dragos a ramas cat se poate de demn si de discret in suferinta. Si-a continuat viata, incercand s-o faca normala, sa nu se lase ingenuncheat de teama sau de deznadejde. A pastrat o discretie absoluta asupra zecilor de sedinte de chimioterapie prin care a trecut, asupra drumurilor nesfarsite de la Galati la Cluj, asupra noptilor nedormite si a fricii in fata unui dusman perfid si a unei suferinte nemeritate. Dragos deseneaza dumnezeieste, face parkour si, mai nou, e un fotograf promitator. 

“E o raceala”, zice el, hotarat sa lupte cu toate puterile impotriva cancerului care a ajuns deja in stadiul trei. 

Cazul lui Dragos Iftimie, copilul de 17 ani care sufera de cancer si a carui singura sansa la viata este o operatie costisitoare in Germania, a impresionat mii de romani. In doar o saptamana, in numele lui s-a strans aproape toata suma de care acesta avea nevoie sa ajunga la Munchen. Iar de cand a ajuns acolo, ca sa-si mai ia gandul de la operatie, Dragos a publicat o serie de fotografii care i-ar face invidiosi chiar si pe cei mai priceputi in domeniu. 

Poveste baiatului care lupta impotriva cancerului cu zambetul pe buze

La sfarsitul lunii aprilie, Dragos afla ca statul roman nu ii finanteaza operatia care i-ar putea salva viata. Dupa ce Casa de Asigurari de Sanatate l-a pus sa alcatuiasca un dosar care a presupus drumuri la repetate de la Galati la Cluj si doua saptamani nedormite, l-au anuntat ca n-a avut in niciun moment vreo sansa, pentru ca tratamentul sau nici nu se afla in nomenclatorul oficial al tratamentelor potential decontabile.  

A doua zi, in timp ce baiatul se afla in tren spre Cluj, impreuna cu tatal sau, profesorul copilului a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru operatia din Germania. Dragos a luptat in tacere pana atunci, nici colegii, nici profesorii nu i-au cunoscut suferinta, doar talentul fantastic la desen si cheful de viata de zi cu zi. Au aflat despre ce se intampla cu adevarat pentru ca Dragos a ajuns la capatul cutiei de sanse: operatia de la Munchen e ultima solutie pentru el. Iar campania a avut un succes nesperat. In doar cateva zile, in conturile deschise in numele lui Dragos s-au strans 35.000 de euro.

Intreaga lui poveste, AICI

Adauga comentariu