Dragnea îl DISTRUGE pe Dâncu din închisoare, asociindu-l direct pe Dâncu cu Statul Paralel: „L-am considerat cel mai bun prieten al meu”

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, a acordat primul interviu din spatele gratiilor, la 13 luni după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

În interviul acordat postului de televiziune Realitatea Plus, fostul lider PSD a intrat în dialog din spatele gratiilor cu fosta lui colaboratoare, Anca Alexandrescu.

Liviu Dragnea a vorbit despre fostul vicepremier, Vasile Dâncu, considerat unul dintre cei mai buni prieteni de-ai lui:

„L-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dîncu. Mă feresc să vorbesc urât. Dar sigur că atunci am avut câteva reacții destul de interesante.

Eu vreau să spun că, despre statul paralel, primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi-au fost făcute de prietenul meu Vasile, prietenul meu de atunci . Din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, Maior, Coldea și alții de acolo. Ceea ce mi-a spus el inițial s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate. Să vă dau un exemplu, în legătură cu procesul care m-a adus aici. Care e un proces politic.

Vasile Dîncu mi-a povestit, ulterior, fapt confirmat și de Coldea, că eu am fost într-o seară cu Călin Tăriceanu la Antena 3, chiar în seara zilei în care ANAF s-a dus la Antena 3 să-i scoată din sediu. Eram majoritatea revoltați, eram cu destul de multă adrenalină atunci. Dîncu și Coldea erau împreună, se uitau la mine la emisiune, iar Kovesi l-a sunat pe Coldea în timpul emisiunii, foarte nervoasă că o să-mi arate dumneaei mie, că o să mă târască  în pușcărie și pe mine și pe soție, cum îmi permit eu să merg și să apăr un trust care era împotriva dumneaei. Prima dată mi s-a părut ceva exagerat. Ulterior, și Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuții care aveau loc...

De exemplu, în dosarul meu cu referendumul, iarăși o mizerie politică de la un cap la altul…. Am avut multe discuții în care Vasile Dîncu, care era prietenul meu și l-am considerat prietenul meu, știu că era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI discutând destul de deschis despre faptul că e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI-ul se implică în viața politică  și, mai rău sau la fel de rău și de grav, se implică în acțiunile Justiției. Dar, oamenii mai au revelații și își mai schimbă părerile”, a spus Liviu Dragnea.

Adauga comentariu