Dragnea cere alegeri în 11 filiale PSD din țară, inclusiv la Cluj. Horia Nasra, președinte interimar PSD Cluj: "Mă gândesc serios să candidez"

Se pregătesc alegeri pentru schimbarea conducerii PSD în 11 filiale din țară, potrivit unei decizii luate, sâmbătă, la Comitetul Executiv al PSD, de la Neptun. Pe lista schimbărilor se află și filialele PSD Cluj, unde președinte interimar este Horia Nasra, dar și filiala București, unde președinte interimar e Gabriela Firea. 

Surse politice au declarat pentu Mediafax  că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, să se organizeze alegeri judeţene pentru funcţia de preşedinte în toate filialele conduse de lideri interimari

Potrivit surselor citate, după ce CExN a admis propunerea lui Dragnea, preşedintele partidului le-a cerut liderilor judeţeni interimari ai PSD să înceapă chiar de săptămâna viitoare pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferinţe judeţene de alegere a noilor preşedinţi.

Contactat telefonic, președintele PSD Cluj, Horia Nasra a declarat că, cel mai probabil va candida pentru un post de conducere în noua organigramă.

"Nu am participat la CEx-ul de la Neptun din cauza unei probleme de ordin personal, nu din alte motive. Din PSD Cluj eu sunt singurul membru al Comitetului și doar eu aș fi putut participa. Dar i-am anunțat pe colegii mei că nu voi lua parte la întâlnirea de la Neptun. Organizarea de alegeri în filialele unde există conducere interimară este un exercițiu cât se poate de democratic și în funcție de calendarul primit de la București, vom discuta în cadrul organizației și vom face pregătirile necesare. Mă gândesc serios să candidez", a declarat pentru NCN și Ziar de Cluj, Horia Nasra, președinte interimar al PSD Cluj

Filialele judeţene PSD din Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti sunt conduse de preşedinţi interimari.

Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea președintelui organizației județene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toți membrii de partid din județ, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizației județene prin delegați.

Întrebarea este: cine alege sau numește delegații? Ca să vă putem spune cam care ar fi șansele lui Horea Nasra de a fi ales președinte plin al PSD Cluj, având în vedere relația sa total dezastruoasă și lipsa de comunicare coerentă cu primarii din județ.

 

 

 

Adauga comentariu