Dragan Petricevic: "Ii cer public domnului Ovidiu Vasu sa achite datoria fata de sportive si staff. Sunt 15 premieri pentru 15 victorii muncite. S-a terminat cu mentalitatea de Daciada!"

Liviu Alexa a cerut astazi demisia lui Ovidiu Vasu din functia de presedinte al clubului sportiv Universitatea Cluj pentru lipsa de performante sportive si lipsa de transparenta financiara. 

După ce Ziar de Cluj a publicat interviul pe care Liviu Alexa, președintele secției de baschet feminin a Universității Cluj, l-a acordat jurnalistului Victor Lungu, în care vorbește despre umilințele pe care le-au trăit baschetbalistele pregătite de Dragan Petricevic, directorul Ovidiu Vasu, căruia Liviu Alexa îi cere public demisia, a negat acuzațiile care I s-au adus.

"Nu poți să-l iei în serios pe Liviu Alexa. Sunt prostii și minciuni. Niciodată nu ne-am ascuns. Chiar nu am ce să comentez despre aceste minciuni", a spus președintele CS "U" Cluj, Ovidiu Vasu.

Dragan Petricevici, antrenorul care a readus baschetul feminin clujean pe podiumul de premiere al campionatului, susține declarațiile lui Alexa. 

 

"Eu aș vrea doar să spun ferm și clar că fetele pe care le-am antrenat împreună cu staff-ul de antrenori și de kinetoterapeuți, la finalul de sezon care s-a încheiat ieri, au rămas cu 15 premiere neplătite din partea Clubului Sportiv ”Universitatea” și îi cer public domnului Vasu să achite datoria față de sportive și față de staff.

Fac asta deoarece noi vorbim despre profesionalism, trăim în secolul 21, s-a terminat de mult cu mentalitatea de Daciada și noi trebuie să înțelegem că antrenorii și sportivii trebuie să fie răsplătiți pentru performanțele lor.

Mai ales dacă știm cu toții că dânsul, înainte de fiecare meci, a semnat un referat în care au fost incluse și premierele.

Răspunsul lui către mine, când am fost ultima dată, în Vinerea Mare a fost, citez: <<N-am spus că vi le dau, nici n-am spus că nu vi le dau>>.

În primul rând, nu ni le dă cineva personal, ci ni le dă munca noastră. Așa că nu suntem noi aici la mâna cuiva să ni le dea. Trebuie să le primim.

Al doilea lucru, foarte important, dacă există ceva ce s-a asumat printr-un referat sau printr-o convenție eu, ca antrenor principal, după fiecare victorie, în urma unui referat semnat de către domnul Ovidiu Vasu, ies în fața sportivelor și spun: aveți premierea.

Este foarte greu acum să mă duc la toată lumea și să spun: cele 15 premieri nu știu dacă le aveți, nu știu dacă nu le aveți. Asta mi se pare o neseriozitate foarte foarte mare și nu știu ce va avea dânsul de comentat.

Probabil că toată lumea este mincinoasă și că tot ce spunem noi sunt aberații sau prostii, dar vă spun eu că nu sunt.

Am trecut peste faptul că, în urmă cu trei zile după victoria de la Sfântul Gheorghe și când încă aveam speranța reală că putem câștiga titlul național, ne-am intersectat în sală cu domnul director al clubului sportiv Universitatea Ovidiu Vasu.

Eu pot să înțeleg că nu ii place pe mine și de domnul Liviu Alexa. Pe noi nici nu trebuie să ne salute și cu siguranță nu voi muri de tristețe.

Dar pentru faptul că la 20 de metri de dânsul erau toate sportivele așteptând să intre la antrenament și nici nu s-a apropiat de ele să le felicite pentru victoria de la Sfântul Gheorghe și să le ureze succes pentru meciurile care urmează, acest lucru pentru mine este unul extrem de deranjant, este o mare lipsă de respect.

Pot să trec peste faptul că m-am dus atunci în Vinerea Mare și nu le-a transmis fetelor felicitări, dar să stea la 20 de metri de sportivele care aduc numele U într-o finală mediatizată, transmisă pe post național sau care au adus aproape 5500 de oameni în sală în cele 2 zile, asta nu pot să înțeleg. Și nu pot să o numesc decât rea-voință", a spus Dragan Petricevic. 

Adauga comentariu