Dragan Petricevic:" Haideti sa ne trezim putin sentimentele si sa devenim mai prezenti"

Site-ul u-cluj.ro a publicat recent un amplu interviu cu Dragan Petricevic, antrenorul echipei de baschet feminin al Universitatii Cluj la incheierea sezonului regulat a campionatului feminin de baschet al Romaniei, editie in care echipa coordonata de catre Dragan a reusit cea mai buna performanta din ultimii 8 ani, clasarea pe locul 6. 

Dragan Petricevic a venit in 4 ianuarie 1996 la Cluj-Napoca pentru a prelua echipa de baschet masculin, devenind la doar 27 de ani primul antrenor strain din istoria baschetului romanesc. Din acest sezon, mai precis din luna octombrie a anului 2015, tehnicianul bosniac a preluat fraiele echipei de baschet feminin. Chiar daca lotul a suferit numeroase modificari pe parcursul campionatului, finalul sezonului regulat gaseste formatia Universității Cluj pe locul 6.

Echipa de baschet feminin din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj a incheiat sezonul regulat pe locul 6, lucru care nu s-a mai intamplat in ultimii 8 ani. Cum vedeti aceasta clasare?

“Echipa a incheiat pe un loc care pe mine personal ma nemultumeste, dar asta nu inseamna ca nu este o pozitie apreciabila. Nu ma multumeste aceasta clasare deoarece am ambitii mai mari, dar sunt obiectiv si stiu de la ce a pornit acest proiect in vara trecuta. Proiectul a inceput aproape de la zero, insa cu o ambitie mult mai mare, in comparatie cu sezoanele trecute, si cu o organigrama de sponsori pe care domnul Liviu Alexa a reusit sa ii aduca in scurt timp. Acest rezultat este unul normal, unul bun, insa cred ca daca exista putin mai mult noroc, putin mai multa luciditate in unele meciuri, puteam sa ne clasam pe un loc sau doua mai sus. Daca vorbim strict obiectiv, fata de multe situatii cu care ne-am confruntat in acest sezon, cred ca este un loc bun. Cand spun mai multe situatii ma gandesc la accidentari, la schimbarea de antrenor si de efectiv pe parcursul sezonului, situatii care au fost menite sa creasca valoarea intregului proiect. Noi am reusit, pe langa acest loc onorabil, sa dam o valoare acestui proiect. Cel mai important lucru este faptul ca despre baschetul feminin clujean se vorbeste din nou, pe cand in ultimii ani de zile nici nu am contat. Trebuie, insa, sa ne facem mult mai vizibili. Ne-am inregistrat ca o candidata serioasa la locurile fruntase, dar mai trebuie sa punem totul la punct pentru ca in sezonul viitor sa avem si greutate", a afirmat Dragan Petricevic.

In primul tur al play-off-ului echipa noastra se va duela cu Alba Iulia, formatie pe care am mai intalnit-o in acest sezon competitional de patru ori si intotdeaua au fost meciuri extrem de echilibrate. Cum credeti ca vor sta lucrurile acum?

“Alba Iulia este favorita, pentru ca este o formatie care se afla la un nivel ridicat de multi ani de zile, iar in ultimele sezoane s-a clasat mereu intre primele formatii ale Ligii Nationale. Prin prisma mai multor aspecte ei sunt favoriti, dar pot sa spun ca de multi ani de zile nu au mai fost asa de echilibrate meciurile dintre Alba Iulia si Cluj, putem vorbi chiar despre un derby al Transilvaniei. Daca pana acum nu am contat absolut deloc, in ultima vreme am inceput sa contam, insa nu avem deocamdata suficienta greutate incat sa spunem ca nu suntem multumiti cu acest loc. Avem o pozitie care ne permite sa ne masuram fortele cu o echipa buna, de calitate, si ne bucura faptul ca vom juca un baschet bun in play-off, indiferent de rezultatul care va fi", a precizat Draga Petricevic.

In eventualitatea in care se va ajunge la meci decisiv, va asteptati ca suporterii sa se deplaseze intr-un numar mare la Alba?

“Eu am o contra-intrebare, de ce nu credeti ca ar trebui sa vina la primul meci? Haideti sa ne trezim putin sentimentele si sa devenim mai prezenti. Zic asta pentru ca peste tot pe unde mergem intreaga structura este una treaza. Daca nu ne trezim si noi, o sa conteze prea putin ambitia lui Liviu Alexa sau munca antrenorului si a acestor jucătoare minunate. Eu, de exemplu, vreau ca suporterii sa vina si sa ne incurajeze la un antrenament, dar aceasta energie trebuie sa porneasca de undeva. Din pacate persista o hibernare la nivelul sectiei de baschet feminin, de cativa ani si e nevoie de mai mult decat de un Liviu Alexa sau un Dragan Petricevic pentru a da la o parte aceasta hibernare", a declarat Dragan Petricevic.

Ines Ajanovic si Flavia Ferenczi au jucat in meciul de la Targoviste. Care este starea de sanatate a celor doua sportive?

“Ines Ajanovic a jucat desi nu e refacuta complet, la fel si Flavia Ferenczi. Ines este intr-o situatie mai buna, in vreme ce in cazul Flaviei nu se recomanda introducerea ei, însa noi am fortat putin nota pentru ca, din pacate, la nivel de jucatoare autohtone stam mai slab decat alte echipe. Ne bucuram,insa, de faptul ca stam foarte bine la nivelul jucatoarelor de viitor”, a afirmat Dragan Petricevic pentru site-ul u-cluj.ro

Pentru play-off o sa aveti tot lotul valid?

“Speram. Mai e o luna pana atunci, tocmai de aceea vom avea o saptamana de refacere, recuperare, fizioterapie, tot ce inseamna recuperare fizica si mentala, incat sa putem incepe pregatirea pentru play-off asa cum se cuvine”, a afirmat Dragan Petricevic.

Pe site-ul Federatiei Romane de Baschet se pot vota participantele la All Star Game. Desi a jucat foarte bine in acest sezon, Ines Ajanovic nu este pe lista nominalizatelor…

“Ines Ajanovic nu este pe lista pentru All Star Game din cauza unei decizii pe care am luat-o împreuna. Nu am putut trimite la Federatie o lista cu sapte jucatoare straine. Am considerat ca este mai bine ca ea sa nu participe, mai ales ca a trecut printr-o perioada lungă de recuperare. Ines a jucat in cariera ei la multe All Star Game-uri, iar acum a inteles aceasta situatie si a fost total de acord. De ce sa nu oferim o sansa si jucatoarelor mai tinere sa fie votate?", a incheiat antrenorul echipei clujene.

Adauga comentariu