Dovada supremă! Lucan recunoaște că a traficat organele lui Iulian Iacob și Petru Ivașcu

Mihai Lucan recunoaște, într-o înregistrare ambientală, că a traficat organele a doi români. Iulian Iacob a recunoscut în 2000 că și-a vândut, la Cluj, un rinichi pentru 7.500 de dolari. La propunerea lui Lucan, Iacob a mai adus la Cluj un alt bărbat, pe Petru Ivașcu, care la rândul lui a dat un rinichi. Organele acestora au fost transplantate unor cetățeni străini, din Azerbaidjan sau Kazahstan, potrivit declarațiilor făcute marți de deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Marți seara, deputatul Emanuel Ungureanu a publicat pe contul său de Facebook o înregistrare ambientală realizată de jurnalistul Andrei Ciurcanu. Se aude clar cum Mihai Lucan recunoaște că a traficat organele lui Iulian Iacob și Petru Ivașcu.

Dovada supremă, Lucan recunoaște într-o înregistrare ambientală, fiți liniștiți, nu cu tehnică de la SRI ci pusă de jurnaliști că i-a traficat organele lui Iulian Iacob și ale lui Ivașcu Petru, cetățeni români.
Nici nu contează dacă pentru kazahi sau azeri.

Povestea se întâmplă în anul de grație 2017 când jurnalistul Andrei Ciurcanu i-a trimis câteva întrebări incomode pentru ultima lui anchetă despre traficul de organe.
În înregistrare, Lucan pomenește numele meu și al procurorului care îl anchetează acum pentru delapidare.
Atenție, cu muuult timp înainte de prima percheziție DIICOT.
Deci, "băieții cu urechi mari" care l-au protejat pe Lucan de autodenunțul lui Iulian Iacob din anul 2005, îl protejează și îl informează că este sub lupa procurorilor și în anul 2017!!!!!!.
Acesta este statul mafiot, paralel sau cum mai vreți să îi spuneți cu care voi lupta cu toate mijloacele pe care le are la îndemână un deputat.
Povestim mâine de ziua Unirii cum și-au dat mâna niște procurori din Cluj să îl facă scăpat pe mafiotul de Lucan și rețeaua lui mizerabilă”, a scris Emanuel Ungureanu.

Citiți mai jos transcrierea integrală a înregistrării ambientale în care se aude cum Lucan recunoaște traficul de organe:

Am primit de la un reporter, Andrei Ciurcanu, o chestie. Nu au nimic la mână, decât poate niște date furnizate probabil de Ungureanu și Delcea (nr – procurorul de caz DIICOT Central).
Vă rog să îmi precizați dacă în ultimii 26 de ani, profesorul Mihai Lucan a avut pacienți străini cu insuficiență renală și care au beneficiat de transplant renal în cadrul ICUTR Cluj.
Nu s-a găsit nicio foaie cu niciun pacient străin transplantat în spitalul Cluj, cu excepția unuia din Republica Moldova, ăla care a fost vreo 4 sau 5 ani viceconsul la București. O să îți dea Luscalov (nr – Dan Luscalov a fost director executiv ANT). Răspunsul este așa: vă mulțumim pentru interes, vă avizăm că în toată această perioadă, în Institutul de Transplant, transplanturile s-au făcut în conformitate cu legislația în vigoare. Punct! Și gata! Asta este tot! Și mai spune așa: Vă rog să-mi precizați dacă în ultimii 26 de ani, deci mă ia din istorie, tati! Pe el (nr – reporterul), nu-l interesează ce facem noi aici, profesorul Mihai Lucan a fost cercetat și anchetat de organele competente privind suspiciunea de prelevare ilegală, vânzare, grup organizat și nu mai știu ce. E o aberație! Solicitarea este făcută cu intimidare! Alea sunt anchete, sunt toate NUP-uri, au fost declarate, au fost publice. Spune-i să se adreseze la organele în vigoare
Vă rog să-mi precizați dacă numiții Iulian Iacob și Petru Ivașcu au fost pacienții domnului profesor.
Ăștia sunt ăia doi cu individul pe care l-am transplantat din Kazahstan. Nu există nici un individ din Kazahstan transplantat la noi în clinică. Nu se găsește foaie, nu a venit control, nu se știe dacă a avut…Cică trebuie să afle (nr-  reporterul) dacă au avut bilete de externare. De unde să aflăm dacă au avut bilete de externare? Biletul de externare se dă celui care este externat
.”

Emanuel Ungureanu a declarat, marţi, presei, că este nevoie de răspunsuri de la MApN despre avioanele care ar fi adus cetăţeni din Azerbaidjan pentru a primi rinichi la ICURT Cluj-Napoca şi de la MAE despre actele furnizate acestora prin intermediul Ambasadei României la Vatican.

Interpelările sale au la bază mărturiile lui Iulian Iacob, cel care, în anul 2000, şi-a vândut un rinichi la ICUTR Cluj-Napoca, transplantat de medicul Mihai Lucan unui cetăţean din Azerbaidjan, şi care a mai adus, ulterior, alte două persoane cărora li s-au prelevat rinichii pe bani.

”Am refăcut, marţi, la ICUTR Cluj-Napoca traseul pe care trebuiau să îl parcurgă românii săraci, care şi-au traficat rinichii şi au fost păcăliţi de o reţea coordonată de Mihai Lucan să îşi vândă rinichii pe bani foarte puţini, iar sumele importante intrând în buzunarul lui sau altor medici de la institut. Eu personal, când eram asistent social la ICUTR, am văzut cum Mihai Lucan trafichează rinichi de la persoane în moarte celebrală, un rinichi fiind transplantat unui cetăţean german.”, a spus Ungureanu, citat de Mediafax.

Iulian Iacob a declarat la rândul său că în anul 2000, din cauza unor probleme materiale, a fost dispus să îşi vândă un rinichi unui tânăr din Galaţi, internat la ICUTR Cluj-Napoca, pentru suma de 70 de milioane de lei vechi, dar a fost contactat de un apropiat al medicului Mihai Lucan, Emil Sabo, care i-ar fi propus să îşi vândă rinichiul unui cetăţean din Azerbaidjan, urmând să primească 7.500 de dolari.

„Am acceptat oferta lui Sabo, mi-a convenit, iar acesta mi-a spus că profesorul Lucan l-a pus pe avion pe străin şi vine să îi facă transplantul. Am aflat că era din Azerbaidjan şi, însoţit de profesorul Lucan, am făcut teste de compatibilitate, iar acesta m-a întrebat dacă sunt mulţumit de suma cu care m-am înţeles cu Sabo. Am văzut că azerul era însoţit de patru gărzi de corp, trei înarmaţi cu pistoale şi unul cu un pistol mitralieră Kalashnikov, în incinta ICUTR. Ne păzeau să nu fugim din spital, ca să fie siguri că are loc transplantul”, a povestit Iacob.

Acesta susţine că a fost „ţepuit” de Emil Sabo şi de Mihai Lucan în condiţiile în care, după ce şi-a vândut rinichiul către cetăţeanul azer a primit doar 2.500 de dolari.

„Sabo, care era sluga lui Lucan, mi-a spus că nu îmi poate da bani mai mulţi deoarece trebuie să îşi achite rata la maşină, iar Lucan trebuie să îşi plătească lucrările la vila pe care o are în construcţie. Ca să îmi recuperez banii, Sabo mi-a propus să mai aduc donatori de rinichi, iar eu am mai adus ulterior la ICUTR încă doi bărbaţi, Petru Ivaşcu şi Costică Herlea. Dar nici pentru aceştia nu am primit sumele cu care m-am înţeles. Un cetăţean german sau italian plătea între 200.000 şi 220.000 de dolari pentru un rinichi, iar unul din Azerbaidjan suma de 300.000 de dolari, pentru că erau costuri suplimentare cu avioanele, plătite în regim charter”, a explicat bărbatul.

Adauga comentariu