Dovada ca la DGASPC concursurile se organizeaza doar de ochii lumii. Posturile au fost demult rezervate pentru "cine trebuie"

Asa cum Ziar de Cluj a scris inca de saptamana trecuta, mai exact in ziua examenului, la concursul pentru  ocuparea de posturi de conducere in cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj a castigat „cine trebuie”. Numele proaspetelor sefe, Ramona Crisan si al Ilona Kovacs, erau cunoscute de saptamani bune, iar intreaga evaluare a fost, de fapt, doar o mascarada afisata „de ochii lumii”. O dovedesc rezultatele afisate astazi de catre DGASPC Cluj.

Prima dintre ele, Ilona Kovacs, nici macar nu a avut contracandidat la postul de sef al Centrului de reabilitare sociala si primire in regim de urgenta a victimelor traficului de persoane. Surprinzator sau nu, singura persoana care si-a inscris dosarul pentru concurs nu a fost primita la proba scrisa ce a avut loc vinerea trecuta, dosarul ei fiind respins, iar Ilona Kovacs a sustinut de una singura examenul scris, o formalitate, de vreme ce concura singura pentru post.

Ramona Crisan, in schimb, a avut alti trei contracadidati la concursul pentru postul de sef la Complexul de Servicii pentru recuperarea copiiilor cu handicap neuropsihic grav Pinochio Cluj. Al patrulea candidat a fost respins din start si nu a putut sustine examenul ce a avut loc vineri.

Din nou, sortii au facut ca dintre cele trei contracandidate ale Ramonei Crisan, una sa nu se prexinte la examen, iar celelalte doua sa obtina un scor sub minimul permis pentru ocuparea functiilor de conducere.

Dar si mai suspect este faptul ca cele doua protejate ale institutiei, Ilona Kovacs si Ramona Crisan, despre care toata lumea stia ca o sa castige in urma examenului scris, au obtinut note extrem de mari si extrem de apropiate – 94,33 si 95,00. Astfel, in cursa pentru ocuparea celor doua posturi au ramas doar ele doua. In aceste conditii, examenul oral e doar o formalitate pe care trebuie sa o bifeze inainte sa se urce in fotoliile de sefe.

Ziar de Cluj incearca sa afle rezultatele examenului ce a avut loc vineri de patru zile, dar reprezentantii DGASPC s-au ascuns dupa tertipuri birocratice pentru a nu raspunde la intrebarile jurnalistilor. Purtatoarea de cuvant a institutiei, Alina Chiorean, atunci cand raspunde la telefon, cere, de fiecare data, o solicitare scrisa pentru orice informatie, chiar daca aceasta poate fi foarte usor furnizata telefonic. Lucru care contravine legii 544/2001 prvind accesul liber la informatiile de interes public. Cu toate acestea, timp de trei zile, reprezentantii DGASPC au reusit sa tina ascunse rezultatele examenului ce a avut loc in 8 ianuarie 2015.

AICI puteti citi materialul in care Ziar de Cluj anunta numele celor doua castigatoare inca de saptamana trecuta.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Comentarii

Andreea

15.01.2015 14:36

Deja sunteti penibili cu articolele despre aceasta institutie. De cand lumea si pamantul se stie ca in institutiile de stat se merge numai si numai pe pile. Este trist ca se intampla asa, dar din faptul ca tot scrieti despre DGASPC denota ca aveti ceva personal cu unele personaje de acolo. Si pana la urma tot nu rezolvati nimic cu articolele publicate :))))) 

Adina Fartusnic

16.01.2015 11:47

Andreea, scopul nostru nu e sa "rezolvam" ceva. Rolul nostru e sa prezentam ce se intampla acolo. Daca tu te-ai resemnat si accepti situatia, chiar daca e trista, e fix problema ta. Nu inseamna ca noi nu o sa scriem despre orice neregula, chiar daca am mai scris alte zeci de articole despre aceeasi institutie. Adevarul nu DISPARE pentru ca deja s-au intamplat prea multe. Iar daca asta ne face penibili, fie. Suntem penibili.

O zi buna
 

sergiu

15.01.2015 19:24

Jenant articol pai cum sa castige nepriceputii si talharii.verificati ilona este profesionista iar crisan a avut curajul si a actionat in instanta dgaspc .ce penibili sunteti cu aceste minciuni

sergiu

15.01.2015 19:24

Jenant articol pai cum sa castige nepriceputii si talharii.verificati ilona este profesionista iar crisan a avut curajul si a actionat in instanta dgaspc .ce penibili sunteti cu aceste minciuni

clujean

15.01.2015 22:44

Inteligenta mai ești tu andrea :)))) nu ești de acord dar îi normal ca presa sa tacă ca și alții și sa se resemneze:))))) nimeni sa nu se opună manevrelor din sistemul bugetar :)))

Andreea

16.01.2015 12:53

Dragul meu "Clujean" nu am spus nici o clipa ca presa sa taca, dar ce se intampla la DGASPC este fix pix fata de ce se intampla in general in tara asta "minunata" in care am fost sortiti sa ne nastem. Din pacate cine ar trebui sa se sesizeze in legatura cu ce se intampla acolo (DGASPC) nu o va face doar dupa spusele unui jurnalist si nu o prea fac nici cu probe :) ca doar is tot de-a lor :). Cei care participa la concursuri ar trebui sa nu mai fie nepasatori. Eu sau tu citim ce se intampla acolo si ce facem? Trecem la articolul urmator....de ce nu te duci sa te inscrii la un concurs (nu te costa mai nimic) si apoi sa depui contestatii peste contestatii daca consideri tu ca esti mai bun ca ceilalti si sa scoti in lumina neregulile de acolo. Dar nu vei face asta nici tu, nici eu si sunt convinsa ca nici altii care citesc articolele. :) O zi frumoasa si hai sa traim clipa ca imbatranim si nu ne preocupam de noi ci de ce face X si Y :)

je suis charlie

16.01.2015 04:16

Puteți sa scrieți când vreți si cum aveți inspirație. Pt asta au murit colegi de-ai d-voastra. Asa ca... succes la scris si la alții... La citit :)

Adauga comentariu