A doua zi de proteste în Cluj: „Am fost șterși total din grila de salarizare” VIDEO

 

Tehnicienii de radiologie și imagistică împreună cu personalul de la anatomie patologică au protestat din nou împotriva discriminărilor din grila de salarizare. Joi dimineața, aceștia au protestat în fața Spitalului de  Gastroenterologie și Hepatologie, Medicală III.

 „Noi continuăm acest protest, cum am făcut și ieri, pentru stabilirea titulaturii noastre și pentru a fi încadrați corect în grila de salarizare, ca să beneficiem și noi de mărirea salarială. Am trimis cu ajutorul domnilor de la conducere memorii pentru Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii, iar acum așteptăm răspunsul lor”, a declarat tehnicianul de radiologie, Aurora Maria Precup.

Nemulțumumirile protestatarilor au fost cauzate de nerecunoașterea de către Stat a studiilor de specializare.

„Tehnicienii de radiologie și imagistică medicală au fost șterși total din grila de salarizare. Deci să se înțeleagă: nu am fost omiși doar la majorările salariale, ci efectiv funcția noastră a fost ștearsă total și ca atare noi dorim să fim recunoscuți, din nou, în grila de salarizare cu funcția de tehnician de radiologie și imagistică medicală, conform facultății pe care noi am făcut-o, UMF Cluj”, explică Stanciu Florinela.

Manifestările au fost susținute de parlamentarul Emanuel Ungureanu, prezent la Medicală III pentru a identifica nemulțumirile personalului medical.

 „În mod normal ei ar trebui să se bucure de dublările salariilor și îngrijorarea lor este că în aceste zile le scad veniturile. Se întâmplă inechități între aceleași categorii de salariați. Avem de-a face cu o situație paradoxală în care asistenții medicali cu același număr de ani de studii au o grilă de salarizare și alt personal din aceeași categorie nu beneficiază de aceleași sporuri”, a explicat Ungureanu.

„Avem bani dar nu îi putem da”

Spre deosebire de protestul organizat ieri la Spitalul Județean de Urgență Cluj, la Medicală III a participat în cadrul manifestărilor și managerul instituției, Mleșniță Mihai-Adrian. Acesta susține că spitalul are bugetul necesar pentru a acoperii discrepanțele din grila de salarizare, însă că în mod legal nu poate să facă aceste plăți, prin legea în vigoare.

Personalul medical anunță continuarea acestor proteste până la reglementarea situație.

 

 

 

 

Adauga comentariu