Două luni de la moartea Gabrielei Rîpan. Tudor Cârje rămâne în libertate. Vezi cine ține dosarul său la sertar

Săptămâna aceasta se împlinesc două luni de la momentul în care a avut loc tragicul accident de la Gilău, în urma căruia și-a pierdut viața studenta Gabriela Rîpan. Anchetatorii anunțau atunci că analizele preliminare arătau că Tudor Cârje, șoferul care a provocat accidentul, se afla sub influența substanțelor psihoactive.  Polițiștii de la Rutieră au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Ulterior, cei de la IML Cluj au infirmat rezultatul UPU CLUJ și de atunci dosarul a stagnat. Tudor Ștefan Cârje fusese atunci operal la picior și medici au reușit să îi redea funcționalitatea piciorului secționat parțial în accident. 

La Suceava, Gabriela Rîpan a fost condusă pe ultimul drum de către sute de prieteni, foști colegi, rude și apropiați ai familiei. Au trecut mai bine de șase săptâmâni de la moartea acesteia și singurul răspuns pe care autoritățile îl pot da în acest caz este că șoferul care i-a provocat moartea Gabrielei este în libertate. 

Ziar de Cluj a căutat în acest timp, la parchete, unde a fost trimis dosarul respectiv. Degeaba. O informare de astăzi, venită din partea reprezentanților IPJ Cluj, ne arată că cercetările nu au  fost niciodată ”predate” unui procuror pentru a întocmi rechizitoriului. Dosarul a rămas în sertarul polițiștilor de la Rutieră. 

„Dosarul este instrumentat de politiștii rutieri, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat parchetului”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj

Ziar de Suceava a încercat să îl abordeze pe tatăl Gabrielei, Vasile Rîpan, patronului firmei Autotehnorom Suceava, dar acesta a refuzat să discute cu noi pe această temă.

 

Reamintim că în data de 21 ianuarie, polițiștii clujeni au fost sesizați printr-un apel la 112 că a avut loc un accident în apropierea Gilăului. Din cercetările efectuate atunci rezulta că Tudor Ștefan Cârje se afla la volanul unui Mercedes (primit cadou de Gabriela Rîpan) și în timp ce a efectuat o manevră de depășire a pierdut controlul autovehiculului, a derapat pe carosabilul acoperit cu mâzgă și a ieșit în decor, lovind un stâlp metalic de informare. Acesta fusese proiectat din mașină pe un teren din apropiere, iar Gabriela Rîpan a murit pe loc. 

 

Adauga comentariu