A doua centură a Oradiei e gata, Boc mai asfaltează o minciună

Niciun oraș din România nu se compară cu Clujul de cinci stele, dacă e să îi dăm crezare primarului Emil Boc. La Cluj totul e lapte și miere și toată lumea și-ar dori să trăiască aici. Însă la doar două ore distanța se află un oraș care este oferit mai mereu exemplu pozitiv și care în ultimii ani a luat fața Clujului.

Oradea se află aproape să inaugureze cea de-a doua centură a orașului, asta în timp ce Boc tot speră să vină cei de la București să îi facă centura. În timp ce Bolojan tace și face, la Cluj Boc nu reușește să finalizeze nici măcar un pod. 

„Lucrările pentru amenajarea intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și str. Universității, realizate de Primăria Oradea prin Direcția Tehnică, au ajuns la un stadiu de realizare de 80%.  Lucrările sunt executate de către firma SC Porr Construct SRL și au demarat în octombrie 2019, iar valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA). Pasajul s-a executat de-a lungul drumului de centură, de o parte și de alta a străzii Universității, are 3 deschideri de 24 m și o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m. De asemenea, pasajul are două benzi de circulație pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 14 m. Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, vor asigura toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Lățimea părții carosabile a bretelelor este de 3.5 m și va fi delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea 5 ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100”, potrivit oradea.ro

Boc discută de câțiva ani despre pasaje supraterane sau subterane în Mărăști și pe Tăietura Turcului, proiecte care au rămas uitate prin sertare, Oradea reușește să realizeze un pasaj în mai puțin de doi ani. Aici se vede diferența dintre promisiunile de campanie ale lui Boc care le repetă o dată la patru ani și Bolojan care a și făcut lucruri concrete, nu doar proiecte menite să ia ochii alegătorilor. 

În timp ce Bolojan a aniticipat încă de acum câțiva ani necesitatea de a scoate traficul din oraș, Boc abia acum este la faza de obținere a avizelor pentru centură, în condițiile în care toate mașinile care vor să traverseze Clujul pe axa est-vest trebuie să străbată orașul. Clujul se sufocă, iar Boc dă vina pe eliminarea taxei de mediu și nu pe faptul că în atâția ani nu a reușit să construiască un drum de ocolire. 

Domnule Boc, domnul Bolojan vă e coleg de partid poate că ar trebui să îi cereți sfaturi, să vedeți el cum reușește să realizeze proiecte de infrastructură care dumneavoastră vă dau atâta bătaie de cap. 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu