Dotări obligatorii pentru gospodăriile clujenilor

Probabil că vreun apropiat al Guvernului PSD are un surplus de hidranți pe stoc, altfel nu ne explicăm de ce Ministrul Dezvoltării a iniţiat un proiect legislativ prin care vrea să oblige dotarea gospodăriilor cu hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru cazurile de incendiu. Nerespectarea acestuia se va sancţiona cu amenzi de până la 50.000 lei.

Acest act normativ prevede modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, scopul fiind acela de a aduce sistemele de alimentare din țară la capacitatea de combatere și stingere a incendiilor.

Proiectul prevede și sancţionarea celor ce se abat de la viitoarele prevederi, atribuţiunile de verificare a existenţei hidranţilor în gospodăriile din teritoriu revenind reprezentanţilor primăriilor din judeţ.

“Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante.”

Actul normativ a fost făcut public la sfârşitul lunii decembrie 2017, implementarea se află la nivel de dezbatere, urmând ca modificarea legii să fie decisă de Guvern prin ordonanţă.

Adauga comentariu