Dosar penal pentru o femeie din Suceava care a vrut să "evadeze" din România să muncească în Germania

Femeia a părăsit zona de carantină fără avize epidemiologice, ajungând pe Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj, pentru a se îmbarca într-un avion cu destinația Germania.

"În data de 16.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 2227/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.04.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că la data de 16.04.2020, în jurul orei 16:30, în urma controlului efectuat de jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, în parcarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a fost depistată o persoană de sex feminin, cu domiciliul în mun. Suceava, jud. Suceava, zonă declarată în carantină conform art. 1 din Ordonanţa Militară nr.6/30.03.2020 întrucât este o zonă cu focar de infecţie de COVID-19,  care intenţiona să călătorească în Germania, fără avize epidemiologice, motiv pentru care organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu", a transmis Judecătoria Cluj-Napoca.

Femeia, originară din municipiul Suceava, și-a mutat reședința într-o comună din județ care nu se afla în carantină, cu două zile înainte să vină în aeroport.

"În continuare, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.04.2020, ora 16:45 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., iar în urma cercetărilor efectuate până în prezent a rezultat că suspecta şi-a stabilit în urmă cu două zile reşedinţa într-o altă comună din judeţul Suceava, care nu este declarată în carantină", se mai arată în comunicat.

Adauga comentariu