Dosar penal la Școala de Agenți de Poliție Cluj-Napoca. Sigiliul aplicat pe biroul comisarului Bărbulescu a fost distrus

Polițiștii clujeni au intervenit marți dimineața, în urma unui apel la 112, la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan"  din Cluj-Napoca, după ce comisarul Marius Gheorghe Bărbulescu a obervat că sigiliul de pe ușa biroului era distrus. Potrivit acestuia, vineri după-masa când a plecat de la birou și-a aplicat sigiliul pe ușă, luni a participat la o testare psihologica la IPJ Cluj, iar marți dimineața când a ajuns la muncă a observat că cineva i-a distrus sigiliul.

 

„În 25 de ani de carieră nu am pățit așa ceva”

Comisarul susține că în ultima perioadă a fost supus la mai multe presiuni din partea conducerii instituției, pe motiv că a cerut răspunsuri cu privire la probleme administrative ce țin de transparența publică. 

„Marți dimineața, în jurul orei 8, când am ajuns la birou am constatat că sigilul aplicat vinerea trecută, după ce am terminat programul de lucru, nu mai era intact. Se vedea clar că cineva a umblat la el. Prezenta urme de distrugere. Nu mi-a venit să cred. De doi ani de zile folosesc acest sigiliu și niciodată nu a existat o astfel de situație. Întrucât mă aflu în relații tensionate cu conducerea Școlii de Agenți de Poliție, mă aștept la orice. Am ajuns să vin zilnic la serviciu și să mă gândesc că domnii comandanți mi-au pregătit ceva. Am sesizat conducerea școlii, ofițerul de serviciu și IPJ Cluj prin apel la 112. Cei din urmă au intervenit operativ, au efectuat cercetări, iar eu am formulat o plângere penală pentru rupere și distrugere de sigiliu. Nu pot să acuz pe nimeni, însă pot să spun că ce mi se întâmplă aici nu am întâlnit în cei 25 de ani de carieră. Am fost și sunt cercetat prealabil în două sesizări formulate de conducerea școlii, cu scop clar de denigrare, șicanare și hărțuirea pe linie profesională, pentru că sunt liderul Sindicatului Polițiștilor "Mihai Viteazul". În 25 de ani de activitată nu am avut nicio abatere disciplinară și nici nu au existat antecedente de orice natură cu privire la starea mea psihică. Am șase ani de școală militară și  carieră impecabilă. Majoritatea persoanelor care lucrează în Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca nu au nici măcar o școală de poliție absolvită”, declară comisarul Marius Bărbulescu. 

Cei de la IPJ Cluj confirmă existența dosarului penal: 

„La 10.03.2020, am fost sesizați cu privire la faptul că impresiunea sigiliului aplicat în plastelină, de pe ușa unui birou din  cadrul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca, a fost distrusă. S-a efectuat cercetarea la fața locului și continuă cercetările sub apectul săvârșirii infracțiunii de ,,ruperea de sigilii”, faptă prevăzută de Codul penal” arată purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, subinspector de poliţie Carmen Livia POMPAȘ. 

Comisarul Bărbulescu deține funcția de ofițer specialist, în cadrul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca. În trecut, acesta a fost ofițer specialist în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din IPJ Dolj.

 

Ziar de Cluj a solicitat un punct de vedere din partea conducerii Școlii de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca: 

"Aplicarea sigiliului a cărui alterare a fost semnalată a reprezentat o inițiativă unilaterală, realizată în afara unui cadru normativ care să justifice/reglementeze o astfel de măsură (norme juridice de strictă aplicare sau o procedură adoptată în acest scop, ambele urmate de întocmirea documentelor necesare care să ateste realitatea, legalitatea și darea în consemn și pază a imobilului/bunului sigilat).

Cu toate acestea, la nivelul Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca a fost dispusă efectuarea unor verificări de specialitate care să lămurească în totalitate circumstanțele producerii și semnalării evenimentului", arată directorul Școlii de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca, comisarul Liviu Dumitru. 

Adauga comentariu