Doru Gligor Bogdan a făcut profit de aproape 900 MII EURO din cercetare-dezvoltare în științe sociale prin firma Arvada

Arvada SRL Cluj-Napoca a fost înființată în 2005, are obiect de activitate cercetare-dezvoltare în științe sociale și umaniste și activități de consultanță pentru management și afaceri. Firma este deținută de Doru Gligor Bogdan. Numele său a apărut într-un dosar de evaziune fiscală în care a fost cercetat omul de afaceri Bogdan Gruiță. Doru Gligor Bogdan a fost citat ca martor în urma colaborării cu firma lui Gruiță.

Ultimele date financiare disponibile arată că firma a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de aproape 968 mii euro, o creștere foarte mare față de valoare din 2018: 34.500 euro. Și în 2017, valoarea veniturilor totale a fost mică în comparație cu cea din 2019. Astfel, în urmă cu patru ani, Arvada Cluj-Napoca a rulat o cifră de afaceri de 71.700 euro. Valoarea veniturilor totale din 2019 este cea mai mare din istoria firmei.

Compania din Cluj-Napoca a declarat, în 2019, un profit net de aproape 878 mii euro. Este cel mai mare câștig net din momentul începerii activității până în 2019. În urmă cu trei ani, Arvada a avut un câștig net de doar 2000 euro, iar în 2017 profitul net a fost de 48 mii euro. În perioada 2005 – 2019, traseul companiei din acest punct de vedere a fost sinuos: de la pierderi de cel mult 22 mii euro la profit de 878 mii.

Numărul de angajați nu a fost niciodată mai mare de 2. În 2019, Arvada avea 2 angajați.

Compania îl are asociat unic și administrator pe Doru Gligor Bogdan. El este asociat unic și administrator și în cadrul firmei Segestus SRL Cluj-Napoca – obiect de activitate cercetare-dezvoltare în științe sociale și umaniste, înființată în 2017, cifră de afaceri 42 mii euro, profit net 37 mii euro, zero angajați.

În urmă cu doi ani, Doru Gligor Bogdan a apărut ca martor într-un dosar în care omul de afaceri din Cluj, Bogdan Gruiță, a fost cercetat pentru evaziune fiscală. În dosar mai apăreau ca martori nume importante din oraș: Voicu Oprean (Arobs), Elena Picu, Eva Curt. Toți au colaborat cu Impact Strategic Solution SRL, la care era asociat Bogdan Gruiță alături de George Coldea, verișorul lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI.

Adauga comentariu