Doreii Clujului se odihnesc. Santierele mai pot sa astepte

31 de grade la umbra, atat au anuntat, pentru astazi, in orasul de pe Somes, meteorologii. Fara adieri de vant, fara nori. O zi caniculara, in care “sa nu scoti un caine afara”, dar nici muncitori. Pentru ca angajatorul este obligat sa asigure personalului apa, alternanta timpului de expunere la caldura cu racoarea, pauze dese, reducerea efortului fizic sau sa modifice programul de lucru in asa fel incat sa se evite producerea unor accidente de munca din cauza temperaturilor extreme, muncitorii Clujului nu si-au mai facut astazi aparitia. Nu cei care trebuiau sa se asigure ca santierul de pe strada Memorandumului trebuia sa fie incheiat inca de luna trecuta.

“Pana la sfarsitul lunii mai, lucrarile de pe strada Memoradumului vor fi finalizate”, anunta, cu mandrie, Emil Boc in urma cu cateva saptamani. “Nu veti mai recunoaste centrul orasului, va fi superb”, se batea primarul in piept, la inceputul lunii trecute.

Promisiunile s-au facut, timpul s-a scurs, deadline-ul a fost depasit cu doua saptamani, iar strada Memorandumului e, in continuare, un santier. In plus, pe “terenul minat” astazi n-a fost nici picior de muncitor, semn ca cei de la Viarom nu se grabesc sa redea orasului macar una dintre arterele principale aflate in reabiltare.

Alt santier, alta disractie

Santierul de pe strada Horea are termen de finalizare data de 15 septembrie. Cu data aceasta in gand, muncitorii Kiat nu se grabesc sa-si faca treaba pentru care sunt platiti si bat, intre cateva tigari, cate o dalta in nisipul cald. Din noua muncitori, cati erau in aceasta dimineata pe strada Horea, cinci se uitau fascinati la telefonul mobil, iar atii patru loveau cu ciocanul pietrele rosii.

Apoi, din patru au ramas doar trei, apoi doar doi, apoi doar unul. Rand pe rand, angajatii Kiat si-au gasit lucruri mai bune de facut decat sa lucreze la strada care ii scoate din sarite pe toti soferii Cluj. Asta in timp ce primii cinci se uitau in continuare la telefonul atat de fascinant.

Ritmul acesta de lucrari, care nu mai e demult o noutate pentru muncitorii din capitala Ardealului va mai dura pana, spune Emil Boc, in 30 octombrie, cand va fi finalizata si strada Motilor. Dar Emil Boc spunea si de strada Memoradumului ca va fi finalizata inca de luna trecuta.

Adauga comentariu