DOMNULUI SĂ NE ASIGURĂĂĂM

Un lucru e sigur despre acest popor: Întrebarea „ce, io-s mai prost?” ne-a făcut să evoluăm. Dacă un român vede un om că urcă Everestul în pielea goală, se dezbracă și spune: „Ce, io-s mai prost?” Nu e sigur că va reuși, dar măcar a arătat că NU e mai prost decât ăla care a făcut-o primul.

Pe acest sistem, dacă Vaticanul are bancă, de ce n-ar avea și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților companie de asigurări? Da, fraților, forul bisericesc și-a tras firmă de asigurări, că e păcat de la Dumnezeu să nu mai facem un ban. Chiar dacă e ochiul dracului. Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place, iar de la trupa Taxi știm că Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici. Cum ar fi un seif din lemn, în care cei de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților să depună banii din asigurări.

Citez de pe newsbucovina.ro: „Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și-a înființat propria firmă de asigurări, iar preoții sunt obligați să-și asigure bunurile din parohii, începând cu 1 noiembrie, doar prin intermediul acestei firme. Astfel, toate polițele de asigurare care aparțin unităților de cult din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților se vor face prin firma SC ASR Bucovina SRL.”

Ar fi de senzație, dacă n-am ști că biserica e o corporație. Dar cum n-am ieșit ieri din peșteri, știm că afacerile bisericii nu sunt doar cu Dumnezeu, ci și cu cele lumești. Vorba aia, Dumnezeu îți dă, da' nu-ți bagă-n straiță. Ei bine, biserica îți bagă-n straiță o asigurare obligatorie.

Asta mi se pare cel mai fain, că toate parohiile sunt OBLIGATE să lucreze cu asiguratorul oficial de la Arhiepiscopiei. E un fel de asigurare obligatorie pentru mașini, dar pentru biserici. Un monopol bisericesc cum apare și în Noul Testament Financiar.

Nu m-ar mira să le facă și asigurări de viață și pensii private preoților, să le asigure și casele, și orătăniile din ogradă, să le asigure hainele bisericești, dar și rugăciunile. Se știe că o rugăciune asigurată de duce cu 47% mai aproape de Rai decât una neasigurată.

„Decizia a produs mai multe nemulțumiri în rândul preoților, mai ales că aceștia vor trebui să renunțe la contracte de asigurare în vigoare pentru a se asigura la firma Arhiepiscopiei. Potrivit datelor publice, firma SC ASR Bucovina SRL a fost înființată în data de 15 octombrie și nu este înregistrată ca plătitoare de TVA.”, mai scrie newsbucovina.ro.

Săracii preoți, cum vor trebui să se ducă ei la companiile de asigurări și să rezilieze contractele, pe motiv că se asigură la The Big Boss. Și mă gândeam că, dacă tot au intrat pe piața asta, ar putea scoate niște produse nișate.

De exemplu, o asigurare de malpraxis la exorcizare. Dacă nu iese dracul, se plătesc despăgubiri. I se va lua ochiul. Dracului.

O asigurare de îndreptare a păcatelor. Dacă o enoriașă rămâne înțepenită în timp ce pupă moaștele, se plătesc despăgubiri. E clar că, dacă nu s-a îndreptat enoriașa, nu s-au îndreptat nici păcatele.

Asigurare de lumină. Dacă cei de la Electrica ne asigură că nu se ia lumina, Biserica asigură că se ia. De la Mormântul Sfânt.

Dar preoțimea din Moldova nu e la prima ispravă de acest fel. În 2011, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a înființat o Casă de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor, de unde atât clericii, cât și credincioșii puteau lua împrumuturi cu o dobândă de 6%. Sunt curios ce făceau cu credincioșii care nu-și puteau plăti împrumuturile. Trimiteau recuperatorii peste ei?

Adauga comentariu