Domnule rector Daniel David, a devenit Parcul Babeș proprietatea personală a lui Dan Lazăr, Irimieș și Bogdan Cantor? A dispărut UBB?

De mai bine de doi ani, finanțez cu mijloacele mele modeste o mică dar inimoasă echipă de fotbal, FC Victoria Cluj, care încearcă să promoveze din mocirla Ligii IV. Prietenul meu de o viață, tot jurnalist, Mihai Hossu, este cel care mă ajută să manageriez această echipă și care se pricepe foarte bine la asta, mult mai bine decât mine. Dar săptămâna trecută am avut primul clinci de tip patron – manager, când Mihai mi-a spus că pur și simplu nu găsește niciun loc liber ca să putem să desfășurăm, ca gazde, meciul din etapa respectivă.

În Cluj-Napoca, terenurile de fotbal care corespund standardului sunt puține și de obicei antamate ba de U Cluj, ba de CFR sau de ceilalți competitori ai noștri. Toate erau blocate. L-am întrebat pe Mihai, cu toată candoarea de care poate da dovadă un jurnalist de investigații ca mine: „Bre, dar de ce nu mergem să jucăm în Babeș?”, moment în care partenerul și prietenul meu mi-a răspuns: „De ce îți bați joc de mine? Știi că acolo avem interzis de la Dan Lazăr și Irimieș pentru că tot scrii despre ei în Ziar de Cluj. Acolo am primit interzis, nu se apropie nimeni de acea locație”.

Am rămas oarecum șocat de seriozitatea cu care Mihai mi-a spus că nu vom putea juca acolo fiindcă știam că deocamdată și până una alta Parcul Babeș și terenurile de acolo sunt încă ale Universității Babeș Bolyai și nu au fost primite moștenire de cei doi smardoi ai UBB-ului, Dan Lazăr și Cosmin Irimieș.

Așa că am pus un pariu cu Mihai că voi reuși să antamez terenul pentru ora meciului, el râzând bucuros și crezând că își va face rost de cea mai ieftină butelcă de rom scump din lume.

Recunosc că nu m-am aruncat în față chiar cu numele meu în momentul în care am închiriat terenul. Am trimis pe cineva, un interpus, care i-a aburit pe cei care fac managementul Parcului și am reușit, în cele din urmă, să plătesc pentru închirierea respectivului teren. Nimic ilegal, nimic gratis. Meciul a avut loc în deplină legalitate, minus un mic incident.Oaspeții noștri au venit îmbrăcați în roșu, iar noi am venit îmbrăcați tot în roșu fiindcă din lipsă de timp, preocupați fiind cu organizarea meciului, am uitat să adresăm oaspeților întrebarea cu ce fel de echipament vor juca. Regulamentul spune că gazdele schimbă echipamentul, așa că iată-i pe colegii mei din staff-ul echipei căutând duminică după amiază o alternativă de a face rost de un echipament de joc.

Frumos ar fi fost să putem apela la gazdele din Babeș, adică la U Cluj, dar știam că acolo avem ușă închisă. Un membru al staff-ului nostru mic, dar inimos, a găsit soluția și am putut împrumuta un echipament de joc de la CFR Cluj. Nici măcar nu am primit vișiniu ca să fi fost considerată vreo atitudine ostentativă față de U Cluj. S-a luat echipamentul alb, meciul s-a desfășurat cum trebuie, în deplină legalitate, am câștigat cu 4 la 1 și „Noapte-n straiță!”.

Azi dimineață, când am luat telefonul în mână, îmi era plin de SMS-uri de la sursele mele din U Cluj, care îmi relatau că obositul prorector Dan Lazăr, papagalul de Cosmin Irimieș, bătrânelul senil Constantin Răduță și bichon-ul maltez Dan Cantor, adică oamenii din spatele U Cluj, s-au opărit nevoie mare că „de ce a jucat Alexa în Babeș”. Cum de am avut nesimțirea să închiriez legal un teren de fotbal, de altfel disponibil publicului larg? Mentalitatea de vătaf peste avuția UBB m-a deranjat cel mai mult. De aceea, îi solicit domnului rector Daniel David, noul și tânărul conducător al UBB, să ne lămurească dacă Parcul Babeș mai aparține universității sau a ajuns pe mâna acestor pinguini asistați intelectual. Nu de alta, dar măcar să nu mai încercăm data viitoare să închiriem terenul și să nu ne mai pierdem vremea.

Este inadmisibilă această atitudine din partea acestor nimuruci universitari! Parcul Babeș nu aparține Universității Cluj, nu aparține unor persoane fizice, ci este avutul UBB, destinat publicului larg.

Nu țin nici cu CFR, nici cu U Cluj. Nu m-ați văzut niciodată la nici un meci al acestor echipe, ca să pot fi bănuit de malversațiuni, deși bă, Lazăre, bă agarici schimonosit la față, în dreptul meu stă deocamdată singura medalie de argint, singurul titlu de vicecampion național obținut de vreo disciplină a U Cluj în ultimii 15 ani, în urma implicării mele la secția de baschet feminin a Universității.

Răduțule, Lazăre, Irimieșe, Cantore, dacă nu vă liniștiți, vă umplu de plângeri penale pentru abuz în serviciu și fraudarea banilor Universității. Așa cum l-am băgat pe fostul partener al lui Bogdan Buta de al Untold, în gura procurorilor, de a primit închisoare, așa mă ocup și de voi. V-ați bătut joc destul de Universitatea, văd că acum aveți pretenții să stăpâniți și UBB, dar UBB are deja un rector ales în mod democratic, iar voi nu îi puteți îndoi autoritatea și decizia.

Adauga comentariu