Domeniul festivalului “Untold”, detinut de Bogdan Buta

Conceptul Festivalului “Untold”, principalul eveniment de entertainment al Capitalei Europene a Tineretului 2015, a pornit de la ideea lui Bogdan Buta, fostul director executiv al Federatiei SHARE. Acesta este si motivul pentru care domeniul untoldfestival.com ii apartine acestuia. Buta, care a demisionat anul trecut din Federatia SHARE in urma unui scandal, spune ca nu este neobisnuit acest lucru si va face un act de cedare-primire a domeniului catre federatie.

Principalul eveniment al Capitalei Europene a Tineretului 2015 este “Untold Festival”, al carui nume a fost anuntat abia in noaptea dintre ani, atunci cand Federatia SHARE a facut cunoscute si numele principalilor artisti invitati – Avicii si David Guetta.

Domeniul pentru acest nume este, insa, cumparat de mult timp de Bogdan Buta, fostul director executiv al Federatiei SHARE. Acest lucru poate fi verificat foarte simplu, pe orice platforma de verificare a domeniilor, dupa cum se poate vedea si mai jos.

Bogdan Buta spune ca nu este nimic neobisnuit in acest lucru, deoarece domeniul untoldfestival.com a fost cumparat de el cu mult timp in urma. El intentiona sa organizeze in nume propriu acest festival, asa ca a rezervat domeniul. Ulterior, arata el, dupa ce a fost cooptat in Federatia SHARE, a venit cu aceasta propunere pentru Capitala Europeana a Tineretului 2015.

“Propunerea evenimentului am facut-o cu mult timp inainte de a avea vreo functie de conducere in SHARE. Ideea a fost preluata si au fost mai multe variante de nume pentru festival: Untold, Beyond, Citizens. Pana la urma s-a ales acest nume”, explica Buta.

Cat priveste domeniul, fostul director executiv al federatiei spune ca va gasi o modalitate administrativa de a-l preda in folosinta Federatiei SHARE.

Dupa acelasi model, spun reprezentantii SHARE, si domeniul cluj2015.ro – site-ul oficial al Capitalei Europene a Tineretului – apartine Grupului Pont si lui Andras Farkas, cel care a initiat proiectul pentru Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost anuntat abia in luna decembrie, insa atunci nu a fost divulgat si numele lui, acest lucru facand parte din strategia de promovare, care mizeaza pe descoperirea lui pas cu pas. Organizatorii sunt Federatia SHARE si primaria Cluj-Napoca. In decembrie, “Europe's best kept secret”, cum era numit atunci, avea deja o mie de bilete vandute, inainte de anuntarea artistilor.

In noaptea de Revelion a fost divulgat si numele evenimentului, alaturi de un video prin care David Guetta le transmitea un mesaj clujenilor.

Untold Festival se va desfasura in 30 iulie-2 august, in mai multe locatii din Cluj-Napoca, din informatiile Ziar de Cluj. Pana acum, 10.000 de persoane s-au pre-inregistrat, pentru a primi informatii despre eveniment si pentru a-si arata preferintele in materie de invitati.

Tot pentru acest eveniment, primaria Cluj-Napoca a alocat, la sfarsitul anului trecut, 1,5 milioane de lei, suma destinata rezervarii artistilor.

Comentarii

Andreea

07.01.2015 15:22

Si banuiesc ca pretul la care vrea Buta sa vand numele festivalului va fi egal cu valoarea sumei delapidate din Share ca sa scape de dosarul penal , nu ? :)))))

Adauga comentariu